Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το Φράγμα Δερείου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 21, 2018 11:22

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το Φράγμα Δερείου

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται το έργο για το Φράγμα Δερείου, γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Γιώργος Καΐσας.

Όπως εξηγείται το νέο για το Φράγμα Δερείου ανακοινώθηκε από την Διευθύντρια του γραφείου του Υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη κατά την σύσκεψη για την διαχείριση των υδάτων του Έβρου που διοργανώθηκε στο γραφείο του Αν. Υπουργού Περιβάλλοντος ύστερα από πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Έβρου.

Στην σύσκεψη που παρευρέθησαν διευθυντές Γραφείων Υπουργών και Υπηρεσιακοί παράγοντες από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Υποδομών και  Μεταφορών, Εσωτερικών, Επικρατείας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μακεδονίας – Θράκης, τον Ειδικό Γραμματέα Υδάτων και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, στην ουσιαστική και γόνιμη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε για την εξεύρεση μόνιμης λύσης στο πρόβλημα των πλημμυρών, της διαχείρισης και αξιοποίησης των υδάτινων πόρων για ύδρευση και άρδευση, μεταξύ των δράσεων που πρόκειται να υλοποιηθούν όπως το νέο πρόγραμμα Intereg Ελλάδας – Βουλγαρίας για έργα υποδομών, δημιουργία μικροφραγμάτων, οριστικό σχέδιο διαχείρισης πλημμυρών κ.α, ανακοινώθηκε από την Διευθύντρια του Γραφείου του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών ότι εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση και φέτος θα δημοπρατηθεί η οριστική μελέτη για το Φράγμα Δερείου.

Αυτό το μεγάλο έργο το οποίο απασχολεί όλη την κοινωνία του Έβρου από τις αρχές της δεκαετίας του 1960, από ότι φαίνεται, προχωρά στην φάση της υλοποίησης, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση. Στις αρχές του προηγούμενου χρόνου ο κ. Καΐσας με παρέμβασή του ύστερα από σχετική επιστολή (16 Φεβρουαρίου 2017) στο Υπουργείο Υποδομών, ζητούσε πληροφορίες για την κατάσταση του έργου, στο πλαίσιο των προτάσεων του κ. Βουλευτή για τον σχεδιασμό του νέου προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, προκειμένου αυτό να δρομολογηθεί προς υλοποίηση. Σύμφωνα δε και με την αναλυτική όπως ζητήθηκε απάντηση των Υπηρεσιών του Υπουργείου, μόλις εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, θα προκηρυχθεί η οριστική μελέτη του έργου με τίτλο “ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΒΡΟΥ” με κόστος περίπου 5.000.000 ευρώ και ορίζοντα υλοποίησης τα 2 με 3 έτη. Κατόπιν θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου αξίας περίπου 100.000.000 ευρώ.

Ένα έργο μεγάλης σημασίας για τον νομό μας, τόσο από πλευράς αρδευτικής, όσο και γιατί λύνει οριστικά τα προβλήματα ύδρευσης του Έβρου και βοηθά στην αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, εισέρχεται σε τροχιά υλοποίησης” σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Καΐσας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιούνιος 21, 2018 11:22
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter