Σε τροχιά υλοποίησης το Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Φεβρουαρίου, 2024 11:10

Σε τροχιά υλοποίησης το Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης

Σε τροχιά υλοποίησης εισέρχεται η κατασκευή του Αστυνομικού Μεγάρου Αλεξανδρούπολης όσο και τεσσάρων ακόμα Αστυνομικών Μεγάρων σε Πάτρα, Καρδίτσα, Βέροια και Λευκάδα όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΤ.ΥΠ. («Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.») αναδείχθηκε προσωρινός ανάδοχος για το έργο: «Μελέτη, Κατασκευή, Χρηματοδότηση και Τεχνική Διαχείριση κτιρίων Στέγασης Υπηρεσιών πέντε Αστυνομικών Διευθύνσεων  στην Επικράτεια μέσω ΣΔΙΤ», προϋπολογισμού 56,8 εκατ. ευρώ. Επόμενο βήμα είναι η συμβασιοποίηση του έργου και η έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών εντός του 2024.

Στα εν λόγω κτίρια, συνολικού εμβαδού 26.998 τ.μ., κατασκευάζονται χώροι γραφείων και επιπλέον χώροι με ιδιαίτερες απαιτήσεις όσον αφορά την ασφάλεια και τη λειτουργία τους, όπως χώροι αποθηκών πειστηρίων, αποθήκες όπλων, χώροι προσωρινής κράτησης, κρατητηρίων και σκοπευτήριο. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνολικό εμβαδόν υπόγειων & υπέργειων χώρων κτιρίου και υποδομών περιβάλλοντος χώρου (τ.μ.) για το Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης είναι 4.735 τ.μ.


Προβλέψεις υπάρχουν, επίσης, για χώρους κυλικείου, αίθουσες πολλαπλών χρήσεων και εκπαίδευσης.

Το συγκεκριμένο έργο καλύπτει περίοδο 30 ετών, εκ των οποίων τα δύο έτη αφορούν στην κατασκευαστική περίοδο και τα επόμενα 28 έτη, την περίοδο λειτουργίας, καταλήγει η ανακοίνωση.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 5 Φεβρουαρίου, 2024 11:10
Swiss Approval

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV