Samothrace World Music Festival 2017: Το μουσικό φεστιβάλ της Σαμοθράκης επιστρέφει στον τόπο του!

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Αυγούστου, 2017 11:16

Samothrace World Music Festival 2017: Το μουσικό φεστιβάλ της Σαμοθράκης επιστρέφει στον τόπο του!

Samothrace World Music Festival 2017: Το Μουσικό Φεστιβάλ επιστρέφει στη μαγευτική Σαμοθράκη και στην Γέφυρα Του Φονιά με συναυλίες στις 19 και στις 20 Αυγούστου αλλά και με μια σειρά μουσικών μαθημάτων και εργαστηρίων.


Το “Samothrace World Music Festival” διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2005, στο νησί της Σαμοθράκης και στη συνέχεια μετακόμισε με μεγάλη επιτυχία στην Τραϊανούπολη Έβρου το 2006 και στο Μαϊάμι της Φλόριντα των ΗΠΑ το 2012, 2013 και το 2015. Φέτος, εν έτει 2017, μετά από 12 χρόνια, επιστρέφει στη γενέτειρά του, την πανέμορφη Σαμοθράκη!
Στα προηγούμενα φεστιβάλ είχαν πάρει μέρος μεγάλα διεθνή ονόματα όπως οι Omar Faruk Tekbilek, Ross Daly, Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες (Mevlana), Mode Plagal, Abdullah Chhadeh, Ziad Rajab, One Drop Forward, Βόρειοι Εταίροι, Θρακικό θέατρο σκιών με τον Γιάννη Βουλτσίδη, Χορευτικός Σύλλογος Σαμοθράκης, Αναστασιάδης Κώστας, Atiko Minos, Locomondo, Paranoue, Happy Dog Project, Lazy Dayz Κρίστι Στασινοπούλου, Κώστας Τουρνάς.
Η φετινή εκδήλωση θα παρουσιάσει επίσης μεγάλους και εξαιρετικούς καλλιτέχνες που πέρα από την διεξαγωγή σεμιναρίων και εργαστηρίων για μουσικούς από όλο το κόσμο, θα πραγματοποιήσουν και συναυλίες για τους λάτρεις της έθνικ μουσικής σκηνής. Επίσης θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια μουσικής, open drum-circle με την δυνατότητα συμμετοχής όλων των παρευρισκόμενων με δικά τους όργανα και πολλές άλλες ενδιαφέρουσες μουσικές δραστηριότητες.

Το παγκόσμιο αυτό μουσικό Φεστιβάλ έχει αφενός το στόχο να γίνει κέντρο συνάντησης όχι μόνο μουσικών αλλά και όσων αγαπούν τη μουσική, και αφετέρου να δημιουργήσει μια πλατφόρμα για μουσικές διδασκαλίες και προσωπικές μουσικές ανταλλαγές, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα άμεσης επαφής με τις παραδόσεις του καθενός.


Πρόγραμμα Συναυλιών

Σάββατο 19 Αυγούστου

9.00 μμ. – 10.00 μμ: Ανοιχτός κύκλος μουσικής για όλους. Φέρτε λοιπόν τα μουσικά σας όργανα!!!
10.00 μμ – 11.00 μμ: Nathaniel (Folk, Blues, Jazz, Improvisation)
11.00 μμ – 12 μμ: Σείριος Σαββαϊδης (Folk)
12.00 μμ – 1.30 πμ: Παντελής Παυλίδης (Αρχαία Λύρα και Λύρα Αιγαίου)
+ Oriental Vibrations, Βασίλης Κωνσταντινίδης (Κιθάρα) Καλαμένιος Ηρακλής (Νευ)
1.30 πμ – 3 πμ: Dj Looney | World Music Chillout Set

Κυριακή 20 Αυγούστου

9.00 μμ – 10.00 μμ: “Η Κρούση της Σαμοθράκης” (Με τον Νίκο Κιουρκτσή – N.Tourbis)
10.00 μμ – 11.00 μμ: Χρήστος Χατζόπουλος (Ούτι), Σοφία Χατζοπούλου (Κανονάκι)
11.30 μμ – 1.00 πμ: “Violonjuko project” Τάκης Μπάρμπας (Κλαρίνο, νέυ, βιολοντσούκο, νταρμπούκα) και Δέσποινα Τιάκα (Ακκορντεόν, ντάφ)
1.00 πμ – 3 πμ: Dj Looney | World Music Chillout Set

Η Προπώληση εισιτηρίων γίνεται αποκλειστικά διαδικτυακά, στο παρακάτω λινκ με 5 Ευρώ + 1.40 Ευρώ Φ.Π.Α. μέχρι 16 Αυγούστου.

https://www.eventbrite.de/e/samothrace-world-music-festival-music-school-tickets-35505579143?aff=eac2

Ταμείο εισιτηρίων θα λειτουργήσει πριν από την έναρξη του φεστιβάλ μόνο σε περίπτωση που θα υπάρχουν εισιτήρια. Η τιμή τότε θα είναι 13 Ευρώ. Σας συνιστούμε να προμηθευτείτε έγκαιρα τα εισιτήρια, που λόγου του διαθέσιμου χώρου είναι περιορισμένα στα 250 ημερησίως και έχουνε ήδη πουληθεί 70%

Πρόγραμμα Μαθημάτων και Εργαστηρίων


18 έως 20 Αυγούστου: ο Τάκης Μπάρμπας θα παραδίδει από μαθήματα ατομικά και σε mini group για τα εξής όργανα: νέυ, κλαρίνο, bansouri και τεχνικές ανάπτυξης συνοδείας και solo για όλα τα κρουστά και μελωδικά όργανα. Το μάθημα θα ειναι διαμορφωμένο αναλόγως με την ιδιοσυγκρασία και το επίπεδο του καθενός και θα επικεντρώνεται σε ρυθμούς και μουσικά μοτίβα της Ελλάδος σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο και στον δημιουργικό αυτοσχεδιασμό.

Από 18 έως 20 Αυγούστου: ο Παντελής Παυλίδης προκειμένου να ανοίξει νέους ορίζοντες σε λυράρηδες κάθε ηλικίας και επιπέδου θα παραδίδει μαθήματα ατομικά και ομαδικά για τα εξής όργανα: Αρχαία Λύρα, Λύρα Αιγαίου.

17 & 18 Αυγούστου: Σεμινάριο – εργαστήριο Ρυθμός: Η πρώτη αρχέγονη παγκόσμια γλώσσα. Με βάση τα κρουστά όργανα με το Μουσικοσυνθέτη- δάσκαλο κρουστών Νίκο Κιουρκτσή (N.Tourbis) Μέσα από ομαδικό μάθημα κρουστών γίνεται μία εισαγωγή στη ρυθμική αγωγή, στα κρουστά του κόσμου και σε διαφορετικούς ρυθμούς δύσης και ανατολής. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου ολοκληρώνουν ένα –ή και δύο μουσικά κομμάτια τα οποία έχουν την δυνατότητα να τα παίξουν αργότερα στο live της «κρούσης». Το όργανο που χρησιμοποιείται στην πρακτική άσκηση είναι το αφρικάνικο djembe ως βασικό όργανο αλλά και λοιπά παρελκόμενα κρουστά όργανα (shaker -κουδουνάκια – Dundun-congas). Το μάθημα απευθύνεται σε όλους. Δεν είναι απαραίτητη η προηγούμενη γνώση μουσικής. Όργανα παρέχονται. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν το δικό τος όργανο αν έχουν. Το εργαστήριο κοστίζει 10 Ευρώ και θα γίνει στις 17 και 18 Αυγούστου από τις 6 μ.μ. έως 8 μ.μ. στο δημοτικό κάμπινγκ «ελεύθερης διαβίωσης» σε συνεργασία με την ΖΑΘΕΗ.

19 & 20 Αυγούστου: Εργαστήριο παραδοσιακών οργάνων από το μουσικό σχολείο Nota Arriana-Sapes. Tο μουσικό σχολείο θα προσφέρει εργαστήριο παραδοσιακών οργάνων για παιδιά όλων των ηλικιών. Μια πρώτη γνωριμία με τα όργανα και τη μουσική όπου τα παιδιά μπορούν να μάθουν για τις τεχνικές ιδιαιτερότητες των οργάνων, να πειραματιστούν με τους ήχους τους, και να αποκτήσουν μια εικόνα της Μουσικής Γεωγραφίας της χώρας μας. Το εργαστήριο είναι ελεύθερο για όλους και θα γίνει στις 19 και 20 Αυγούστου από τις 10 π.μ. έως 1 μ. μ. στο δημοτικό κάμπινγκ «ελεύθερης διαβίωσης» σε συνεργασία με την ΖΑΘΕΗ.

13 Αυγούστου: Εργαστήριο <<Samothrace – Sound Traces: An Acoustic Ecology workshop>> από τους NACUSSO στις 13 Αυγούστου. Το εργαστήριο είναι δίχως εισιτήριο, έχει διάρκεια ένα τετράωρο (4) και αριθμό προσέλευσης για 15 άτομα. Eχει σκοπό να προσκαλέσει τους συμμετέχοντες σε μια πολυαισθητηριακή εμπειρία του νησιού, με εργαλείο την θεωρία και την πράξη της ακουστικής οικολογίας του R.Murray Schafer. Περιλαμβάνει μια θεωρητική εισαγωγή στην ακουστική οικολογία και τον σχεδιασμό ηχοχαρτών και ηχοπεριπάτων στο νησί.

Από 10 έως 20 Αυγούστου: Μουσική παραγωγή Music production από τον Looney (Εισαγωγή στη μουσική τεχνολογία – Συνδεσιμότητα -Daw – εικονικά όργανα – Σύνθεση – Μεθοδολογία). Το σεμινάριο αυτό είναι για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές.

Από 18 έως 20 Αυγούστου: Φωνητικός Αυτοσχεδιασμός από τον Nathanail Αυτό το εργαστήριο θα αναπτύξει τεχνικές φωνητικού αυτοσχεδιασμού και χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα την δυναμική τις ομάδας, θα επικεντρωθούν μαζί στην σιωπή, στο χώρο και την ακινησία Το σεμινάριο αυτό είναι για αρχάριους, μέσους και προχωρημένους μαθητές.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, τιμές, εγγραφές και κρατήσεις επικοινωνήσετε με το [email protected]

Ενημερωθείτε για όλα τα καλοκαιρινά Φεστιβάλ και τις εκδηλώσεις στον Έβρο ΕΔΩ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Αυγούστου, 2017 11:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV