Σ. Ζαχαράκη από Κομοτηνή: 2.000€ το ετήσιο φοιτητικό επίδομα στέγασης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαρτίου, 2024 10:54
Swiss Approval

Σ. Ζαχαράκη από Κομοτηνή: 2.000€ το ετήσιο φοιτητικό επίδομα στέγασης

Την εξαγγελία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την αύξηση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης, εξειδίκευσε από την Κομοτηνή η υπουργός Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη.

Όπως εξήγησε το φοιτητικό επίδομα στέγασης αυξάνεται μόνο για τα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Δημοκρίτειο Θράκης, από 1.500€ κατ’ άτομο στα 2.000€ κατ’ άτομο, όταν ο δικαιούχος κατοικεί μόνος, ενώ όταν συγκατοικεί το επίδομα αυτό αυξάνεται στα 2.500€. Κατ’ αυτό τον τρόπο ο προϋπολογισμός της κυβέρνησης αυξάνεται από τα 75 εκ€ στα 92 εκ€. Το αυξημένο επίδομα δεν θα δοθεί αναδρομικά, αλλά με αφετηρία το ακαδημαϊκό έτος που ξεκινάει τον Σεπτέμβριο του 2024.

Σε ερώτημα του «Χρόνου», εάν αυτό το επίδομα είναι ικανό να αντιστρέψει τυχόν συρρίκνωση που θα υποστούν τα περιφερειακά ιδρύματα από την ίδρυση μη κρατικών στα μεγάλα αστικά κέντρα, απάντησε ότι «έχουμε μέλλον» μέχρι να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, ενώ στο μεσοδιάστημα η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα τα δημόσια πανεπιστήμια της χώρας.

Swiss Approval

Η υπουργός Οικογένειας & Κοινωνικής Συνοχής Σοφία Ζαχαράκη βρέθηκε ξανά στην Κομοτηνή, όπου το απόγευμα της Παρασκευής συμμετείχε στο πάνελ εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας Ροδόπης για το ρόλο της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία, έπειτα εγκαινίασε τις εκδηλώσεις για την Κομοτηνή-Εθνική πρωτεύουσα νεολαίας 2024 στην πλατεία Ειρήνης, ενώ τέλος, το πρωί του Σαββάτου παρέστη στο πάνελ εκδήλωση του ΤΕΕ Θράκης και του «Περπατώ» για την προσβασιμότητα.

Πηγή: Εφημερίδα Χρόνος


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 4 Μαρτίου, 2024 10:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV