Σ. Κελέτσης: Αποζημιώσεις και σχεδιασμός για την “επόμενη ημέρα” των πυρκαγιών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Αυγούστου, 2023 09:49

Σ. Κελέτσης: Αποζημιώσεις και σχεδιασμός για την “επόμενη ημέρα” των πυρκαγιών

Για τις αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων κυρίως αλλά και πολιτών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Πρωινή Περιπολία” ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Έβρου Σταύρος Κελέτσης.

Σήμερα τις πληγείσες περιοχές επισκέπτεται κλιμάκιο με υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη για την αποτίμηση των καταστροφών. Όπως εξήγησε ο κ. Κελέτσης οι καταγραφές των ζημιών ξεκίνησαν από την επόμενη της πρώτης ημέρας πυρκαγιάς. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης καταγράφει τις οικίες που κάηκαν – υπολογίζονται γύρω στις 20 – και επιπλέον χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε μία σύσκεψη για τα μεικτά κλιμάκια που θα καταγράφουν συνολικά τις ζημιές. Ο κ. Κελέτσης εξήγησε και τον τρόπο που θα αποζημιωθούν μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι αλλά και για ποιες ζημιές είναι αρμόδια η κρατική αρωγή ενώ σημαντική είναι και η άμεση αντιμετώπιση προβλημάτων όπως η σίτιση των ζώων που διασώθηκαν και ήδη από εχθές η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει να μεριμνά για το ζήτημα.

Απόφαση του Πρωθυπουργού να υπάρξει σχεδιασμός για τα δάση και φυσικά και για την Δαδιά εξήγησε ο κ. Κελέτσης εξηγώντας πως το γεγονός ότι ακολουθούνταν το δόγμα “μην πειράζετε την Δαδιά” το οποίο οδήγησε στην καταστροφική πυρκαγιά, κάτι το οποίο θα αλλάξει.Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 28 Αυγούστου, 2023 09:49

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV