85% επιτυχία σημείωσαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων στον Έβρο

Συντάκτης Νewsroom 29 Αυγούστου, 2019 14:36

85% επιτυχία σημείωσαν οι υποψήφιοι των Πανελληνίων στον Έβρο

Η επιτυχία στον Έβρο για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων ήταν μεγάλη καθώς άγγιξε το 85% για όλα τα σχολεία του νομού και πολλοί υποψήφιοι κατάφεραν να περάσουν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και στην σχολή της επιλογής τους. Για αυτά αλλά και για την προετοιμασία που έχει ξεκινήσει ενόψει της νέας σχολικής περιόδου μίλησε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου Αποστολακούδης Στέργιος.

Στην αρχή της συζήτησης ο κ. Αποστολακούδης έστειλε συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά, τους ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία ενώ ανέφερε πως σε πολλά σχολεία του νομού οι επιτυχόντες έφτασαν και ξεπέρασαν και το 90% των συμμετεχόντων κάτι που σημαίνει πως πολλοί μαθητές εισάγονται σε σχολές μεγάλης ζήτησης.

Στη συνέχεια ανέφερε πως ο υψηλότερος βαθμός σε όλο τον νομό σημειώθηκε από τον μαθητή  του 2ου γενικού λυκείου Αλεξανδρούπολης Γιάννη Στούρα με 19.343 μόρια και σύμφωνα με τον κ. Αποστολακούδη πετυχαίνει τον στόχο του που αποτελούσε μία συνειδητή επιλογή την ιατρική. Ο Γιάννης Στούρας παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει μεγάλες διακρίσεις και στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στο open water της κολύμβησης. Μάλιστα, ο αθλητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης μετέχει στα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων και είχε εκπροσωπήσει την χώρα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ιταλίας πριν δυο χρόνια αλλά και σε άλλες μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις. Επίσης ο Γιάννης Στούρας έχει συμμετέχει και κατάφερε να κατακτήσει το τρίτο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα Βιολογίας και να κάνει την οικογένεια του, τους καθηγητές του και τη περιοχή περήφανους.

Έπειτα στην συζήτηση αναφέρθηκε η προετοιμασία για την νέα σχολική χρονιά η οποία έχει εδώ και τρεις μήνες σύμφωνα με τον διευθυντή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί μέσα στο καλοκαίρι. Όπως ανέφερε ο ίδιος αυτή είναι μία κίνηση που γίνεται τα τελευταία έξι χρόνια με σκοπό να αποφευχθούν προβλήματα προηγούμενων ετών που είχε τύχει η παράδοση των βιβλίων να γίνεται μετά την έναρξη του σχολικού έτους.
Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως οι μαθητές θα έχουν εβδομαδιαίο πρόγραμμα μία μέρα μετά τον καθιερωμένο αγιασμό, δηλαδή στις 12 Σεπτεμβρίου.

Για το θέμα των αναπληρωτών καθηγητών κάθε χρόνο έρχονται περίπου 150 αναπληρωτές καθηγητές σε όλο το νομό. Φέτος τα κενά που υπάρχουν θα ζητηθούν από τους υπεύθυνους του Υπουργείου στις 3 Σεπτεμβρίου και αναμένεται 2 ή 3 μέρες μετά να γίνουν οι προσλήψεις.

Τέλος ο κ. Αποστολακούδης ανέφερε πως είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν μόνιμες προσλήψεις οι οποίες σύμφωνα με την απάντηση που δέχτηκε από το υπουργείο αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις αρχές του νέου έτους.


Συντάκτης Νewsroom 29 Αυγούστου, 2019 14:36

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV