Ρύθμιση για χρέη αγροτών στην Εφορία έως 3.000 ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Σεπτεμβρίου, 2018 12:12

Ρύθμιση για χρέη αγροτών στην Εφορία έως 3.000 ευρώ προωθεί το υπουργείο Οικονομικών

Την ευκαιρία να τακτοποιήσουν έως και σε 36 μηνιαίες δόσεις τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την Εφορία σχεδιάζει να παράσχει το υπουργείο Οικονομικών σε αγρότες, μισθωτούς, αλλά και συνταξιούχους, οι οποίοι οφείλουν στην Εφορία ποσά έως 3.000 ευρώ.

Ο λόγος που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, τη συγκεκριμένη ρύθμιση οφειλών, έχει να κάνει με το γεγονός, ότι οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να υπαχθούν στον εξωδικαστικό συμβιβασμό για χρέη σε δημόσιο και τράπεζες, με την εξόφληση του χρέους τους σε έως 120 μηνιαίες δόσεις, γιατί το σχετικό δικαίωμα παρέχει ο νόμος μόνον σε επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Σύμφωνα με στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) 3.364.459 φορολογούμενοι με οφειλές έως 3.000 ευρώ οφείλουν συνολικά στην εφορία 1,7 δις ευρώ, από ένα σύνολο 4 εκατομμυρίων φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων που έχει ληξιπρόθεσμα χρέη ύψους 101,4 δισ. ευρώ.

Στους μικροοφειλέτες (οφειλές μέχρι 3.000 ευρώ), κατά κάποιες εκτιμήσεις, περιλαμβάνονται και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι οποίοι θα τύχουν της ευνοϊκής αυτής ρύθμισης που σχεδιάζει να ενεργοποιήσει το Υπουργείο Οικονομικών από 1/1/.2019, μετά από αίτημα μάλιστα που κατέθεσε και στους θεσμούς κατά τις πρόσφατες συνομιλίες τους.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 24 Σεπτεμβρίου, 2018 12:12

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV