Πώς να μαγειρέψετε τη βρώμη

Συντάκτης Βάλια Παππά 5 Οκτωβρίου, 2016 18:54

Πώς να μαγειρέψετε τη βρώμη

Πώς να μαγειρέψετε τη βρώμη

Παστέλι με Βρώμη, Μέλι και Ελαιόλαδο

Ένα αλλιώτικο παστέλι με υπέροχο τραγανό αποτέλεσμα που θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ!


Θα χρειαστείς
200 gr. νιφάδες βρώμης
40 gr. ελαιόλαδο ή σησαμέλαιο
90 gr. μέλι
1 πορτοκάλι
1 κουταλιά της σούπας σταφίδες
1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους ή σουσάμι

Τι πρέπει να κάνεις
1. Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180ο C.
2. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνεις σε χαμηλή θερμοκρασία το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό του πορτοκαλιού μέχρι να πάρουν μια βράση.
3. Αποσύρεις, προσθέτεις την βρώμη, ανακατεύεις καλά.
4. Στρώνεις το μείγμα σε ένα μικρό ταψί σς λεπτή στρώση,
5. Ψήνεις στους 160ο C για περίπου 20 λεπτά.
6. Αφήνεις να κρυώσει και τεμαχίζεις σε τετράγωνα κομμάτια, θα τα αποθηκεύσεις σε αεροστεγές κουτί.

Ομελέτα με Βρώμη, Πάπρικα και Κατσικίσιο Τυρί

Η νοστιμιά αυτής της ομελέτας είναι ασυναγώνιστη!

Θα χρειαστείς
10 gr. νιφάδες βρώμης
50 ml. γάλα
2 αυγά
50 gr. κατσικίσιο τυρί
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
Πάπρικα
Ελαιόλαδο

Τι πρέπει να κάνεις
1. Σε ένα μπωλ ρίχνεις την βρώμη, προσθέτεις το γάλα, ανακατεύεις και το αφήνεις 5 λεπτά στην άκρη.
2. Ψιλοκόβεις το κρεμμυδάκι, μόνο τα πράσινο μέρος.
3. Προσθέτεις στο μείγμα βρώμης τα αυγά, την πάπρικα και τα ανακατεύεις να γίνουν ένα μείγμα.
4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτεις το μείγμα.
5. Δεν ανακατεύεις καθόλου, χαμηλώνεις την θερμοκρασία και αφήνεις την ομελέτα να σιγοψηθεί περίπου 7-8 λεπτά.
6. Στα 4 λεπτά προσθέτεις το τυρί σε κυβάκια.
7. Όταν η ομελέτα δείχνει ψημένη στην επιφάνεια την βγάζεις.

Τρουφάκια με Βρώμη και Εσπρέσσο

Θα χρειαστείς
50 gr. μπισκότα βουτύρου
100 gr. νιφάδες βρώμης
100 ml. εσπρέσσο
4 χουρμάδες ή δαμάσκηνα αποξηραμένα
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 κουταλιά της σούπας λικέρ της αρεσκείας σου
1 κουταλια της σούπας βούτυρο
Ελάχιστη κανέλα, προαιρετικά
Κακάο άγλυκο, για την επικάλυψη

Τι πρέπει να κάνεις
1. Θρυμματίζεις τα μπισκότα και ψιλοκόβεις τα φρούτα.
2 Ανακατεύεις όλα τα υλικά μέχρι να πάρεις ένα σφιχτό μείγμα.
3. Αφήνεις το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
4. Πλάθεις τρουφάκια και τα τυλίγεις με κακάο.
5. Διατηρείς σε θερμοκρασία δωματίου ή στο ψυγείο.

 

 


Συντάκτης Βάλια Παππά 5 Οκτωβρίου, 2016 18:54

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV