Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 17/08/2015

Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 17 Αυγούστου, 2015 09:27

Πρωτοσέλιδα του ελληνικού Τύπου 17/08/2015

Διαβάστε παρακάτω πώς διαμορφώνονται σήμερα, 17 Αυγούστου, τα πρωτοσέλιδα των κυριότερων πολιτικών εφημερίδων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: “Η λίστα του πόνου. Όλα στις τράπεζες και στους δανειστές”.


news paper name

Η εφημερίδα γράφει ότι “Στις τσέπες των δανειστών (για την πληρωμή παλαιών και νέων οφειλών) αντί στην πραγματική οικονομία, που ασφυκτιά, θα κατευθυνθεί το νέο δάνειο των 86 δισ. ευρώ που θα λάβει η Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο”.

ΤΑ ΝΕΑ: “Μονά-ζυγά εκλογές. Η φάκα, το τυρί και η ψήφος εμπιστοσύνης”.

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Αναπόφευκτες θεωρούνται οι εκλογές για τη χώρα πιθανότατα μέσα στον Σεπτέμβριο. Το Μέγαρο Μαξίμου επιλέγει -όπως όλα δείχνουν- τον δρόμο προς τις κάλπες μέσω της διαδικασίας της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση”.

ΕΘΝΟΣ: “Διαγραφές οφειλών έως 20.000 ευρώ. Τι προβλέπει η τροπολογία για τα μικρά χρέη σε τράπεζες και δημόσιο”.

news paper name

Η εφημερίδα σημειώνει ότι “Την απαλλαγή με ταχείες διαδικασίες από χρέη προς τράπεζες και Δημόσιο, συνολικού ύψους μέχρι 20.000, φέρνει τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας. Οι διατάξεις αφορούν νοικοκυριά χωρίς ακίνητη περιουσία, με μηδενικά εισοδήματα και τραπεζικές καταθέσεις έως 1.000 ευρώ. Οι οφειλέτες για να πετύχουν τη διαγραφή θα πρέπει να προσφύγουν στα Ειρηνοδικεία”.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: “Η “καυτή πατάτα” της διάσπασης. Η κάθε πλευρά στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει τις κινήσεις της”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Ποιος θα αναλάβει την πολιτική ευθύνη του διαζυγίου; Το ερώτημα αυτό απασχολεί όλα τα στελέχη στην Κουμουνδούρου. Το χρονικό όριο για την απάντηση είναι η 20η Αυγούστου. Τι περιλαμβάνει ο σχεδιασμός του Μαξίμου, μετά τη θετική κατάληξη στο Eurogroup”.

ΕΣΤΙΑ: “‘Έωλη η σταθερότητα ελέω ΣΥΡΙΖΑ. Οι συσχετισμοί στην Αριστερά εκβιάζουν την Ελλάδα”.

news paper name

Η εφημερίδα τονίζει ότι “Η πολιτική και κυβερνητική σταθερότης είναι το σημαντικώτερο ζητούμενο, από την στιγμή κατά την οποία επετεύχθη η συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους. Διότι αν η συμφωνία υπήρξε κατάληξις μιας διαδικασίας επωδύνων διαπραγματεύσεων, είναι ταυτοχρόνως και το ορόσημο ενάρξεως μιας εξ ίσου επωδύνου εφαρμογής των συμφωνηθέντων”.

Kontranews: “Νέο κόμμα φτιάχνει ο Αλέξης με στόχο να ενώσει όλους τους ‘Έλληνες. Ζητάει ψήφο εμπιστοσύνης για να ξεσκεπάσει τους αποστάτες και πάει αμέσως σε εκλογές”.

news paper name

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Η επίτευξη της συμφωνίας με τους εταίρους που λύνει το πρόβλημα της χώρας για τα επόμενα χρόνια σε συνδυασμό με την αναδιάρθρωση του δημοσίου χρέους που έχει δρομολογηθεί και θα αποφασιστεί τον Οκτώβριο σηματοδοτεί το τέλος του φαύλου κύκλου της μεταπολίτευσης που μας οδήγησε στη χρεοκοπία και την αρχή μιας νέας εποχής”.


Συντάκτης Ισιδώρα Τριανταφυλλίδου 17 Αυγούστου, 2015 09:27

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV