1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας: Πρώτο Βραβείο στον Πανέβριο Διασχολικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Απριλίου, 2024 11:11

1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας: Πρώτο Βραβείο στον Πανέβριο Διασχολικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας

Το 1ο Βραβείο στον 8ο Πανέβριο Διασχολικό Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας, που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Νομού Έβρου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Γλωσσολογίας του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας +ΜόρΦωΣη και το 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (Πειραματικό), κατέκτησε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας Ρόκα Εύχαρις.

Ο Διαγωνισμός διεξήχθη σε δύο φάσεις. Την προετοιμασία των μαθητών για τον Διαγωνισμό ανέλαβαν οι φιλόλογοι του σχολείου Γοδόση Βενετία, η οποία  ορίστηκε ως υπεύθυνη του Διαγωνισμού, και Πανταζή Βασιλική. Η Α΄ φάση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024 στον χώρο του σχολείου μας με τη συμμετοχή 47 μαθητών/τριών. Την υψηλότερη επίδοση σημείωσαν οι μαθητές/τριες: Χατζησαββίδης Αλέξανδρος (Α΄ τάξη), Ρόκα Εύχαρις (Β΄ τάξη) και Γκουντίδου Δέσποινα (Β΄ τάξη), οι οποίοι/ες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Για την ολοκλήρωση της φάσης αυτής πολύτιμη ήταν η συμβολή των φιλολόγων Κυρέζη Αθανασίου, Μαλιακούδη Χρυσής, Πλούγαρλη Παρασκευής, Γεωργοπούλου Ευαγγελίας και Μακρίδου Ευαγγελίας. Η Β΄ φάση πραγματοποιήθηκε στο 6ο Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης (Πειραματικό) την Κυριακή 14 Απριλίου 2024 με τη συμμετοχή μαθητών/τριών από Γυμνάσια της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας συνόδευσε η φιλόλογος Χατζηιωαννίδου Αναστασία.

Την 1η θέση στον Διαγωνισμό κατέκτησε η μαθήτρια της Β΄ τάξης του σχολείου μας Ρόκα Εύχαρις, αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση. Μέσα στους 10 που διακρίθηκαν ήταν και ο μαθητής της Α΄ τάξης Χατζησαββίδης Αλέξανδρος, που κατέλαβε την 8η θέση, ενώ αξιόλογη συμμετοχή είχε και η μαθήτρια της Β΄ τάξης Γκουντίδου Δέσποινα.

Swiss Approval

Η κατάκτηση της 1ης θέσης δίνει την ευκαιρία και την τιμή στο σχολείο μας να διοργανώσει τον επόμενο Διαγωνισμό Γλώσσας και Ορθογραφίας που θα διεξαχθεί κατά το σχολικό έτος 2024-2025, καταλήγει η ανακοίνωση του 1ου Γυμνασίου Ορεστιάδας.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 25 Απριλίου, 2024 11:11

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV