2ο ΓΕΛ Ορεστιάδας: Πρωτιές σε επιστήμη, ρομποτική, κοινωνική δράση, αθλητισμό
Με έκδηλη τη συγκίνηση, τη χαρά αλλά και την υπερηφάνεια της, μίλησε στο στούντιο του Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η Διευθύντρια του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας, Θωμαΐς Ζαβαλιάρη, αναδεικνύοντας τις σημαντικές διακρίσεις των μαθητών του σχολείου, που διαπρέπουν σε επιστήμη, τεχνολογία, κοινωνική συμμετοχή και αθλητισμό. «Είμαι περιχαρής, απόλυτα ικανοποιημένη και πάρα πολύ περήφανη για τα παιδιά μου», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Ζαβαλιάρη, περιγράφοντας ένα σχολείο που, όπως είπε, «συνεχίζει να πορεύεται στα υψηλά κλιμάκια σε όλα τα επίπεδα».
Τα παιδιά και οι πρωτιές τους που “τιμούν το σχολείο μας”
Ξεχωριστή αναφορά έγινε αρχικά σε τέσσερα παιδιά. Πρώτα, στο μαθητή της Γ’ Λυκείου Πέτρο Δαγρέ, ο οποίος κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στον πανελλήνιο μαθηματικό διαγωνισμό «Αρχιμήδης», κατακτώντας την πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα. Η επιτυχία αυτή, όπως σημείωσε, αποτελεί αποτέλεσμα στόχων, επιμονής και συνεργασίας: «Ένα παιδί που έχει στόχους και ενδιαφέροντα, με την κατάλληλη στήριξη από την οικογένεια και το σχολείο, μπορεί να πετύχει πολλά πράγματα», τόνισε. Ακολουθούν για τον Πέτρο Δαγρέ τώρα οι διαγωνισμοί Μαθηματικών εκτός συνόρων, στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Παράλληλα, ιδιαίτερη τιμή για το σχολείο αποτελεί η διάκριση της μαθήτριας Α΄ Λυκείου Μαρίνας-Ελένης Κολέτσου, η οποία συμμετείχε σε ομάδα ρομποτικής (με μαθητές και από την Αλεξανδρούπολη) που κατέκτησε την πρώτη θέση πανελλαδικά και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Χονγκ Κονγκ. «Έδειξε αφοσίωση, ομαδικό πνεύμα και υψηλό επίπεδο δεξιοτήτων», υπογράμμισε η διευθύντρια. Μία ακόμη μαθήτρια του σχολείου, της Α’ Λυκείου, διακρίθηκε στο νέο θεσμό του Περιφερειακού Συμβουλίου Νέων. Η Τριάδα Καζάκου κατέκτησε την πρώτη θέση με την καλύτερη έκθεση στην Περιφέρεια ΑΜΘ και ξεχώρισε, παρά τον ελάχιστο χρόνο που είχε στη διάθεσή της λόγω ενημέρωσης – τελευταίας στιγμής – για τη διαδικασία και την προετομασία∙ παράλληλα, και ο μαθητής της Β΄ Λυκείου Μάριος Παρασκευάς επίσης διακρίθηκε και θα συμμετάσχει στο 45μελές Περιφερειακό Συμβούλιο Νέων. Η κ. Ζαβαλιάρη στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία αυτών των δράσεων: «Δεν έχει σημασία απλά να είναι κάποιος καλός μαθητής, αλλά να μπορεί να σταθεί μέσα στην κοινωνία πετυχημένος», τονίζοντας ότι το σχολείο επιδιώκει «μετάδοση γνώσεων σε συνδυασμό με μετάδοση αξιών».
Η σπουδαία πορεία της Σχολικής Ομάδας Βόλεϊ – Και η σημερινή νίκη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και ο αγώνας βόλεϊ της σχολικής ομάδας αγοριών, που επρόκειτο να διεξαχθεί λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη, στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος. Η ομάδα του 2ου ΓΕΛ, πρωταθλήτρια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, διεκδικούσε ακόμη ένα βήμα προς την κορυφή. «Θέλουμε να μας στηρίξετε, τα παιδιά μας είναι εκεί και σας περιμένουν για να πανηγυρίσουμε τη νίκη», είχε καλέσει η διευθύντρια τους πολίτες. Και πράγματι, λίγη ώρα μετά τη συνέντευξη, ήρθε η ευχάριστη είδηση: η ομάδα του 2ου ΓΕΛ Ορεστιάδας νίκησε με 2-0 σετ το 3ο ΓΕΛ Άρτας και βρίσκεται πλέον ένα βήμα πριν από το Final-4, αφού απομένει μόλις ένας ακόμη κρίσιμος αγώνας απέναντι στο Ελληνικό Κολέγιο Θεσσαλονίκης, σε ημερομηνία που δεν έχει καθοριστεί ακόμα.
Κλείνοντας, η κ. Ζαβαλιάρη ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τη στήριξή τους, δηλώνοντας: «Εμείς βάζουμε τα θεμέλια και τα παιδιά μας χτίζουν».
Περισσότερα και αναλυτικότερα:






