Πινγκ-Πονγκ: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Κ. Μηλικούδης της Φιλίας Ορεστιάδας

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Μαΐου, 2022 12:22

Πινγκ-Πονγκ: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Κ. Μηλικούδης της Φιλίας Ορεστιάδας

Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης της Φιλίας Ορεστιάδας κατέκτησε την 1η θέση στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων για την περίοδο 2021-2022.

Στο φινάλε της απόλυτα πετυχημένης διοργάνωσης στην Ορεστιάδα ο… οικοδεσπότης Μηλικούδης αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων. Ο 15χρονος Μηλικούδης του τοπικού πρόσθεσε την κορυφαία διάκριση στον αντίστοιχο τίτλο του 2019 στους παμπαίδες και στον συγκλονιστικό τελικό ξεπέρασε τον συνομήλικό του Μάριο Κατσαπρακάκη με 3-2 σετ. Επίσης ο Μηλικούδης πήρε και την 2η θέση στο διπλό παίδων με συμπαίκτη τον Κων/νο Σωτηρίου από τους Φοίνικες Πάτρας.

Στην κατηγορία των παίδων, είχαμε όμως και δεύτερη θρακιώτικη επιτυχία, καθώς ο Γιώργος Κοσμάς του Εθνικού Αλεξανδρούπολης κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο.

Η εξέλιξη των αγώνων

Στο απλό παίδων έφτασαν πρώτη φορά στον τελικό του θεσμού ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης από το νούμερο 3 και ο Μάριος Κατσαπρακάκης από το νούμερο 4. Ο αθλητής από την Ορεστιάδα έκανε πολύ καλή αρχή και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Ο Αθηναίος Κατσαπρακάκης δεν πτοήθηκε και με αντεπίθεση διαρκείας όχι μόνο ισοφάρισε σε 2-2, αλλά προηγήθηκε με 5-3 στην αλλαγή των πλευρών στο 5ο σετ. Σε εκείνο το σημείο ο Μηλικούδης έβγαλε ορισμένες εξαιρετικές μπάλες, έδειξε καλύτερη συγκέντρωση κι έφτασε στη νίκη σε ματς διαφήμιση για το άθλημα (11-6, 11-9, 6-11, 8-11, 11-5).

Ο Μηλικούδης άρχισε την πορεία του κατευθείαν από τα νοκ άουτ και στον γύρο των «32» απέκλεισε με 3-0 σετ τον Θανάση Αργυρόπουλο (Πέρα Θεσσαλονίκης). Στη 16άδα έκαμψε με ανατροπή από 1-2 σετ την αντίσταση του Γιώργου Κάλλια (Εθνικός Αλεξανδρούπολης) με 3-2. Την Κυριακή νίκησε στην 8άδα τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο με 3-0 και στην 4άδα το νούμερο 1 του αγωνίσματος, τον Γιάννη Αναστασιάδη, με 3-1 σετ.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Κατσαπρακάκης απέκλεισε αρχικά τον Γρηγόρη Τσιλόπουλο (ΠΑΟ Φυλής) με 3-1 σετ. Στους «16» νίκησε τον Γιάννη Μαστρογιάννη με 3-0 σετ, στους «8» τον Κώστα Φάκαρο με 3-0 και σε σπουδαίο ημιτελικό τον Γιώργο Κοσμά με 3-2 σετ.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε ατομικό αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (ΓΣ Φιλία Ορεστιάδας)
2. Μάριος Κατσαπρακάκης (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)
3. Γιώργος Κοσμάς (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)
-. Γιάννης Αναστασιάδης (Ποσειδών Λουτρακίου)

ΑΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
2. Στέλλα Μαυροματάκη (ΟΑ Χανίων)
3. Ζωή Καζάκου (ΟΑ Χανίων)
-. Μαύρα Κοντοπούλου (ΑΣ Ραδάμανθυς)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιάννης Αναστασιάδης/Γιάννη Κούτρα (Ποσειδών Λουτρακίου)
2. Κωνσταντίνος Σωτηρίου/Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φοίνικες Πάτρας/Φιλία Ορεστιάδας)
3. Σάββας Βατσακλής/Γιώργος Μαρούλης (Πρόοδος Βουτζάς Ραφήνας)
-. Μάριος Κατσαπρακάκης/Μιχάλης Παπαϊωάννου (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΔΙΠΛΟ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου (ΧΑΝ Θεσσαλονίκης/ΟΑ Χανίων)
2. Γεωργία Σπανού/Αλεξία Μάλο (ΟΕΑ Φλώρινας)
3. Μαύρα Κοντοπούλου/Άλκηστις Κασίμη (ΑΣ Ραδάμανθυς)
-. Μαρία Κρεάνγκα/Δέσποινα Κανταρά (Άρης Βούλας/ΟΑ Χανίων)

ΔΙΠΛΟ ΜΙΚΤΟ:

1. Μάριος Κατσαπρακάκης/Λεμονιά Γκαϊντατζή (ΑΕ Αθηνά Μαγκουφάνας/ΧΑΝ Θεσσαλονίκης)
2. Κώστας Φάκαρος/Βασιλική Μπουλά (ΑΚ Ζωγράφου/Ωρίων ΑΠΟ Χίου)
3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Αλεξία Μάλο (Φοίνικες Πάτρας/ΟΕΑ Φλώρινας)
-. Δημήτρης Σωτηρόπουλος/Μαρία Κρεάνγκα (Φοίνικες Πάτρας/ΓΣ Άρης Βούλας)

Μεγάλη επιτυχία και στο Ομαδικό: 2η Ελλάδας η Φιλία Ορεστιάδας και 3ος ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης

Ο Ποσειδών Λουτρακίου και ο ΟΑ Χανίων είναι οι πρωταθλητές Ελλάδας στο ομαδικό παίδων και κορασίδων αντίστοιχα, για την αγωνιστική περίοδο 2021-2022. 

Η Φιλία Ορεστιάδας πανηγύρισε την 2η θέση και το αργυρό μετάλλιο και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης την 3η θέση και το χάλκινο.

Λουτράκι και Χανιά επικράτησαν σε σπουδαίους τελικούς, οι οποίοι κρίθηκαν στα πέντε επί μέρους ματς κι έκλεισαν με σασπένς και συγκινήσεις το πρώτο μέρος στο πετυχημένο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της Ορεστιάδας, στο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς».

Το σωματείο της Κορινθίας έφτασε στον παρθενικό τίτλο του στο ομαδικό της συγκεκριμένης κατηγορίας και τον πρόσθεσε στον αντίστοιχο περσινό στους παμπαίδες, που επίσης είχε ιστορική διάσταση. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψε την οικοδέσποινα Φιλία Ορεστιάδας με 3-2. Έτσι η εβρίτικη ομάδα κατέλαβε την 2η θέση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Φιλία-Ποσειδών Λουτρακίου 2-3:

Κωνσταντίνος Μηλικούδης-Γιάννη Κούτρα 3-0 (11-6, 12-10, 11-9)
Γιάννης Γακίδης-Γιάννης Αναστασιάδης 2-3 (11-9, 10-12, 6-11, 13-11, 10-12)
Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής-Γιάννης Κιοσελόγλου 2-3 (11-3, 9-11, 11-8, 4-11, 10-12)
Μηλικούδης-Αναστασιάδης 3-2 (11-6, 10-12, 7-11, 11-7, 11-9)
Γακίδης-Κούτρα 0-3 (3-11, 5-11, 8-11)

Οι προπονητές του Ποσειδώνα Χρήστος Τσαρσιταλίδης και Τάκης Τσαρισσταλίδης είχαν στη σύνθεση και τον Κωνσταντίνο Ισαακίδη και γενικά τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας στη διοργάνωση. Με δύο 12χρονους (Κιοσελόγλου, Ισαακίδη) κι έναν 14χρονο (Κούτρα), πέραν του Αναστασιάδη, που είναι μαθητής της Γ’ Γυμνασίου. Η Φιλία του Γκεόργκι Δασκάλοφ χρησιμοποίησε στους αγώνες και τον Στέλιο Τζιαμαλίδη.

Ο Ποσειδών άρχισε την πορεία του από το 1ο γκρουπ όπου αναδείχτηκε νικητής επικρατώντας με 3-0 της Προόδου Βουτζά Ραφήνας και του ΠΑΟ Φυλής. Μπήκε κατευθείαν στα ημιτελικά κι εκεί απέκλεισε, επίσης με 3-0, τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Η Φιλία Ορεστιάδας πήρε αρχικά την 1η θέση στο 3ο γκρουπ όπου είχε αναμετρήσεις με δύο άλλες ομάδες του Έβρου. Νίκησε με 3-2 τον επικεφαλής Εθνικό Αλεξανδρούπολης και με 3-0 τον Φάρο Αλεξανδρούπολης. Την Παρασκευή κατάφερε την είσοδο στα μετάλλια όταν επιβλήθηκε με 3-0 της Προόδου και αργότερα νίκησε στην 4άδα και το 2ο φαβορί, τους Φοίνικες, με σπουδαία ανατροπή 3-2. Τρεις ώρες κράτησε ο συγκλονιστικός δεύτερος ημιτελικός, όπου στο φινάλε ο Κωνσταντίνος Γκαϊντατζής πήρε τη νίκη στα πέντε σετ κόντρα στο νούμερο 2 των παίδων, τον Κωνσταντίνο Σωτηρίου κι ενώ έχανε 1-2 στα σετ και 6-10 στους πόντους! Η οικοδέσποινα ομάδα χρησιμοποίησε τέσσερις παίκτες στο ματς με τον Γκαϊντατζή να αντικαθιστά στο τέλος τον Τζιαμαλίδη.

Οι Φοίνικες Πάτρας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησαν την 3η θέση.

Στην ομάδα της Πάτρας, που είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο και στους εφήβους στο πρόσφατο Πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο προπονητής Γιάννης Ξουρίδας χρησιμοποίησε τους Δημήτρη Σωτηρόπουλο, Γιάννη Μαστρογιάννη, Κωνσταντίνο Σωτηρίου και Ζαχαρία Ελσάμι.

Το σωματείο της Αλεξανδρούπολης είχε τους Γιώργο Κοσμά, Γιώργο Κάλλια, Ευάγγελο Δερνεξή και Μάριο Δελάκη και όλο το τεχνικό τιμ με τους Άγγελο Τσίμα, Ανδρέα Νικολακάκη και Παύλο Τελόπουλο. Αρχικά ο Εθνικός ξεκίνησε με μια ήττα και μια νίκη στον όμιλο και αργότερα στο κρίσιμο ματς μεταλλίου κατάφερε να ξεπεράσει την ομάδα της Αθηνάς Μαγκουφανας με το εμφατικό 3-0.

Πηγή: sportsaddict.gr


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 2 Μαΐου, 2022 12:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV