Ιστορικές στιγμές για την Αλεξανδρούπολη: Πρωταθλητής Ελλάδας ο “Εθνικός” στο Πανελλήνιο Εφήβων

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Μαρτίου, 2023 22:42

Ιστορικές στιγμές για την Αλεξανδρούπολη: Πρωταθλητής Ελλάδας ο “Εθνικός” στο Πανελλήνιο Εφήβων

Ιστορικές στιγμές ζει η Αλεξανδρούπολη καθώς το καμάρι της, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης είναι ξανά στην κορυφή της Ελλάδας, με τους παίκτες του Γιώργου Ανδραβίζου να αναδεικνύονται πανάξιοι πρωταθλητές Ελλάδας στην κατηγορία Εφήβων κερδίζοντας και τον δις πρωταθλητή Ελλάδας, Πήγασο Πολίχνης ολοκληρώνοντας το Final 4 με 3/3!

Για 6η φορά στην ιστορία του και πρώτη μετά το 2013, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα αγοριών Κ21 (Εφήβων) καθώς στον «τελικό» του Final 4 (του οποίου ήταν οικοδεσπότης) επικράτησε με 3-1 του (πρωταθλητή την τελευταία διετία) Πήγασου Πολίχνης.


Στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος» ο Εθνικός ξεκίνησε εντυπωσιακά τον αγώνα και πήρε εύκολα το πρώτο σετ (μετά το 6-6 ξέφυγε με 9-6, 11-7, 14-8), για να απαντήσει ο Πήγασος στο δεύτερο όπου πήρε νωρίς μια διαφορά 4-5 πόντων την οποία κράτησε ως το τέλος.

Οι Θρακιώτες όμως από την αρχή του πρώτου σετ απέκτησαν μια μεγάλη διαφορά (4-1, 6-2, 12-7) φτάνοντας με άνεση στο 2-1.

Στο δ’ σετ το μπλοκ του Εθνικού και τα πολλά χαμένα σερβίς του Πήγασου επέτρεψαν στην ομάδα του Έβρου να ξεφύγει με 3-4 πόντους (8-5, 14-10), αλλά ο Πήγασος μείωσε σε 22-20 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Ο Κοντοστάθης σταμάτησε το σερί του Πήγασου, με τον Σωτηρίου με μπλοκ να σβήνει το πρώτο ματς μπολ (24-22), αλλά στην επόμενη φάση η παράβαση στο φιλέ τελείωσε τον αγώνα

Διαιτητές: Γεροθόδωρος, Ιωαννίδης.

Μ.Γ.Σ. ΕΘΝΙΚΟΣ (Γιώργος Ανδραβίζος): Σουσουρίδης, Σαλαμπάσης, Κοντοστάθης, Λομπούτης, Κεσκίνης, Μπατιλής / Γκοτσίδης (λ), Μιλπάνης (λ),  Αμαξόπουλος, Παπάζογλου, Γεωργουλάκης

ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Κώστας Μαζιώτης): Παλαιοχωρινός, Διονάς, Σωτηρίου, Τοκαμάνης, Σιαμπλίδης, Λώλας / Μπαλούκας (λ), Ουζούνης (λ), Αυγερινίδης, Σδραυκάκης, Αδάμος.

Πηγή: sportsaddict.gr

————————-

Φωτογραφίες: Εφημερίδα “Η Γνώμη”

Ο Εθνικός είναι εδώ. Η Αλεξανδρούπολη και ο ιστορικός της σύλλογος κατέκτησαν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βόλει Εφήβων. Χαρά, συγκίνηση , περηφάνεια για αυτά τα παιδιά, για τους προπονητές, για την ομάδα!

Το άθλημα του βόλεϊ είναι συνδεδεμένο με την αθλητική ιστορία της Αλεξανδρούπολης και ο Εθνικός συνεχίζει να γράφει ιστορία.

Γ.Π.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Μαρτίου, 2023 22:42

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV