Πρόταση του “Ρήσου” συνέβαλε στην χρηματοδότηση του Δήμου Ορεστιάδας μέσω INTERREG

Συντάκτης Νewsroom Φεβρουάριος 12, 2019 19:19

Πρόταση του “Ρήσου” συνέβαλε στην χρηματοδότηση του Δήμου Ορεστιάδας μέσω INTERREG

Η πρόταση του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας “Ρήσος” για ποδηλατοβόλτες σε συνδυασμό με ξεναγήσεις και γνωριμία με την περιοχή βοήθησε τον Δήμο Ορεστιάδας να εξασφαλίσει την χρηματοδότηση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για το το έργο SYNERGIA στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Ποδηλατικός Σύλλογος “Ρήσος” θέλησε να επεκτείνει κάποιες δράσεις του τουριστικού του τμήματος “Ρήσος educations”, τουριστικό και πολιτιστικό τμήμα που έχει στόχο την ενημέρωση και ξενάγηση σε χώρους ενδιαφέροντος και διάφορα μέρη της περιοχής.

Στόχος ήταν η προμήθεια ποδηλάτων τα οποία θα μπορούσαν να εξυπηρετούν σχολεία ή συλλόγους ή ομάδες πολιτών και να παραχωρούνται από τον σύλλογο για “ποδηλατοβόλτες” που θα συνδύαζαν την ξενάγηση και την γνωριμία με σημαντικά μέρη τουριστικού, πολιτιστικού ή ακόμα και αθλητικού ενδιαφέροντος της περιοχής της Ορεστιάδας. Για το λόγο αυτό ο πρόεδρος του συλλόγου Χρήστος Λεβέντης κατέθεσε την πρόταση αυτή στον Δήμαρχο Ορεστιάδας και στην συνέχεια η δημοτική αρχή τηνπεριέλαβε ως μέρος της πρότασης χρηματοδότησης για το έργο SYNERGIA στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα Βουλγαρία 2014-2020 με τίτλο “Συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Δήμων Λιούμπιμετς, Ιβαίλοβγκραντ και Ορεστιάδας”.

Σημειώνεταο πως ο κύριος στόχος του έργου είναι η διατήρηση, προώθηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στους Δήμους Ορεστιάδας, Lyubimets και Ivailovgrad, καθώς και η δημιουργία τουριστικών και πολιτιστικών προϊόντων για την ανάπτυξη της περιοχής. Το έργο στοχεύει στην υποβοήθηση της προσπάθειας του Δήμου για την μετατροπή της παραμεθόριας περιοχής μας σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Ορεστιάδας ανέφερε κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου, πως η κατάθεση της πρότασης του συλλόγου “Ρήσος” συνέβαλε στην υψηλή βαθμολογία που έλαβε ο δήμος Ορεστιάδος και κατέταξε πρώτο τον δήμο με αποτέλεσμα να εγκριθεί το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ για την πόλη της Ορεστιάδας!

Με αυτόν τον τρόπο, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ο ποδηλατικός σύλλογος της Ορεστιάδας θα προμηθευτεί ποδήλατα έτσι ώστε να καταφέρουν την υλοποίηση των δράσεών τους και να ξεκινήσουν τις ξεναγήσεις με ποδήλατο στην περιοχή!

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Λεβέντης στον αέρα του Ράδιο Έβρος, για αυτές τις “ποδηλατοβόλτες-εκδρομές” θα ήταν ιδανική η συνεργασία και με άλλους συλλόγους της περιοχής έτσι ώστε να αξιοποιούνται κατά το μέγιστο δυνατό οι δράσεις που υλοποιεί κάθε σύλλογος της περιοχής και ο επισκέπτης να γνωρίζει τα μέρη και τις δράσεις που μπορεί να προσφέρει η περιοχή!

Οι λεπτομέρειες του έργου “Συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Δήμων Λιούμπιμετς, Ιβαίλοβγκραντ και Ορεστιάδας” όπως τις γνωστοποίησε ο Δήμος Ορεστιάδας:

«Έγκριση υλοποίησης του έργου με τίτλο: “Synergy between the people, the cultural and the natural heritage in Municipalities of Lyubimets, Ivailovgrad and Orestiada / SYNERGIA (Συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Δήμων Λιούμπιμετς, Ιβαίλοβγκραντ και Ορεστιάδας), συνολικού προϋπολογισμού 1.499.331,81 €».

Ο Δήμος Ορεστιάδας στις 22.04.2016, σε συνεργασία με φορείς από την Ελλάδα και την Βουλγαρία, κατέθεσε πρόταση χρηματοδότησης για το έργο SYNERGIA στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα Βουλγαρία 2014-2020.

Το έργο με τον κωδικό Νο 1778 έχει τίτλο “Synergy between the people, the cultural and the natural heritage in Municipalities of Lyubimets, Ivailovgrad and Orestiada / SYNERGIA (Συνεργασία μεταξύ των ανθρώπων, της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς των Δήμων Λιούμπιμετς, Ιβαίλοβγκραντ και Ορεστιάδας)” και προτάθηκε για χρηματοδότηση στην Προτεραιότητα 6c. Διατήρηση, προστασία, προώθηση και ανάπτυξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οι εταίροι του Δήμου Ορεστιάδας στο έργο, είναι:

  • Ο Δήμος Lyubimets, ως επικεφαλής
  • Ο Δήμος Ivailovgrad
  • Το κοινοτικό πολιτιστικό κέντρο του Lyubimets
  • Το κοινοτικό πολιτιστικό κέντρο του Ivailovgrad
  • Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας “Ρήσος”
  • Ο Περιπατητικός & Φυσιολατρικός Όμιλος Πενταλόφου “Δρυμός”

Ο κύριος στόχος του έργου είναι η διατήρηση, προώθηση και αξιοποίηση της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στους Δήμους Ορεστιάδας, Lyubimets και Ivailovgrad, καθώς και η δημιουργία τουριστικών και πολιτιστικών προϊόντων για την ανάπτυξη της περιοχής.

Το έργο στοχεύει στην υποβοήθηση της προσπάθειας του Δήμου για την μετατροπή της παραμεθόριας περιοχής μας σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό και στην αύξηση του αριθμού των τουριστών.  Με αυτό το έργο, ο Δήμος Ορεστιάδας, φιλοδοξεί να εκμεταλλευτεί και να αναδείξει τη δυτική πλευρά του Δήμου, με την αξιοποίηση ενός συμπλέγματος υπαρχόντων μονοπατιών και δρόμων, καθιστώντας το προσβάσιμο και διαθέσιμο για αναψυχή στον επισκέπτη που αναζητά μια σύντομη αλλά ενδιαφέρουσα απόδραση, από τον αστικό ιστό και το περιβάλλον της καθημερινής ζωής.

Ο τελικός εγκεκριμένος προϋπολογισμός που αφορά το Δήμο Ορεστιάδας, ανέρχεται στα 396.661,30 € (σε σύνολο 1.499.331,81 € του έργου). Η χρηματοδότηση για τις δράσεις του Ποδηλατικού Συλλόγου Ορεστιάδας «Ρήσος» ανέρχεται στο ποσό των 12.200,00 €, στο ίδιο ποσό και για τον Περιπατητικό & Φυσιολατρικό Όμιλο Πενταλόφου “Δρυμός”.

Ακούστε όσα είπε στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Αθλητικού Συλλόγου Ορεστιάδας “Ρήσος”:


Συντάκτης Νewsroom Φεβρουάριος 12, 2019 19:19
KAZA NALBA

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV