Πρόστιμο στην Green Cola επέβαλε ο Δήμος Ορεστιάδας

Συντάκτης Νewsroom Αύγουστος 10, 2017 16:54

Πρόστιμο στην Green Cola επέβαλε ο Δήμος Ορεστιάδας

Το ποσό των 2.100 ευρώ θα πρέπει να καταβάλει η Green Cola, η εταιρεία που εμφιαλώνει αναψυκτικά στην περιοχή της Λεπτής Ορεστιάδας ύστερα από την σχετική απόφαση που πάρθηκε στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο.

Το πρόστιμο ύψους 2.100 ευρώ οφείλει να αποδώσει στον δήμο Ορεστιάδας η Green Cola καθώς δεν προχώρησε στην καταβολή τέλους προς τον δήμο ως εταιρία που εμπορεύεται και εμφιαλώνει πόσιμα ύδατα όπως προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.

Οι εταιρίες που εμπορεύονται πόσιμα ύδατα είτε εμφιαλώνοντάς τα είτε χρησιμοποιώντας τα για την παρασκευή χυμών ή αναψυκτικών οφείλουν να αποδίδουν, βάσει νομοθεσίας, ένα τέλος υπέρ του οικείου δήμου στα όρια του οποίου πραγματεύονται. Η νομοθεσία αναφέρει ότι το τέλος αυτό καταβάλλεται κάθε μήνα και είναι ποσοστιαίο επί των πραγματοποιημένων εσόδων της εταιρίας κατά τον προηγούμενο μήνα.

Εάν η εταιρία κατά την διάρκεια του μήνα δεν υποβάλλει σχετική δήλωση για πληρωμή του τέλους τότε στην περίπτωση που δεν είχε καθόλου έσοδα επιβάλλεται σε αυτήν πρόστιμο ύψους 100 ευρώ για μη υποβολή μηδενικής δήλωσης. Εάν όμως υπάρχουν έσοδα και η εταιρία δεν καταθέτει το τέλος ως οφείλει, τότε της επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με το τέλος με απόφαση δημοτικού συμβουλίου.

Αυτά εξήγησε απαντώντας για το θέμα στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην Σούλα Καπετανίδου ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του δήμου Ορεστιάδας και εισηγητής του θέματος στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κ. Δημήτριος Πάλλας.

Λόγω λοιπόν “εκπρόθεσμης υποβολής δήλωσης δικαιώματος επί εμπορίας ποσίμων ιαματικών ή μη υδάτων” η Green Cola υποχρεούται να καταβάλει το ποσό των 2.100 ευρώ ως πρόστιμο για αυτή της την παράλειψη.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Πάλλας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:


Συντάκτης Νewsroom Αύγουστος 10, 2017 16:54

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter