173 δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 81 παιδιά πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σαμοθράκης

Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2020 10:34

173 δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε 81 παιδιά πραγματοποιήθηκαν στον Δήμο Σαμοθράκης

Από τη Δευτέρα 13 έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε η δράση προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο Δήμο Σαμοθράκης. Το εγχείρημα του Οργανισμού στήριξαν εθελοντές Ιατροί και Οδοντίατροι, μέλη του Ιατρικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου Έβρου.

Το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», για ακόμη μία φορά, υπήρξε το σημείο συνάντησης για παιδιά με στόχο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών πρόληψης και ευαισθητοποίησης σε θέματα υγείας που αφορούν στην παιδική και την προεφηβική ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο νησί δεν υπάρχει παιδίατρος και οφθαλμίατρος, ενώ ο οδοντίατρος επισκέπτεται το νησί σε αραιά χρονικά διαστήματα.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» ευχαριστεί από καρδιάς για τη συνεργασία:

Την 4Η ΥΠΕ Μακεδονίας Θράκης
Το Δήμο Σαμοθράκης
Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Σαμοθράκης
Τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου
Τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Έβρου
Την 289 Α/Κ ΠΜΠ (Πυροβολαρχία Μέσου Πυροβολικού)
Την Ακτοπλοϊκή Εταιρεία Zante Ferries
Το ΚΤΕΛ Έβρου
Την Ταβέρνα «Η συνάντηση»
Την Ταβέρνα «Στα καλά καθούμενα»
Το Snack bar «Στα κάρβουνα»
Επίσης, εγκάρδια ευχαριστούμε τους εθελοντές ιατρούς και οδοντιάτρους που εθελοντικά συμμετείχαν στη δράση και παρείχαν δωρεάν τις υπηρεσίες τους, εξετάζοντας παιδιά/μαθητές.

Η πρωτοβουλία Προληπτικής Ιατρικής εντάσσεται στο πρόγραμμα Εταιρικής Υπευθυνότητας «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», που ως στόχο έχει να ανταποκριθεί σε βασικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, όπως η προαγωγή και η διασφάλιση της υγείας ενηλίκων και παιδιών μέσω προληπτικών διαγνωστικών εξετάσεων. Ο ΟΠΑΠ αποτελεί διαχρονικά σταθερό υποστηρικτή της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας. Με επίκεντρο τη νέα γενιά, η στρατηγική Εταιρικής Υπευθυνότητας της εταιρείας βασίζεται στους πυλώνες της Υγείας, του Αθλητισμού και της Απασχόλησης, εξυπηρετώντας ουσιαστικές ανάγκες και υλοποιώντας αποτελεσματικές παρεμβάσεις

Από το 2002 έως και σήμερα έχουν επισκεφθεί το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» και τις δύο κινητές μονάδες Προληπτικής Ιατρικής του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», περισσότερα από 136.000 παιδιά από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.


Συντάκτης Νewsroom 25 Ιουλίου, 2020 10:34

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV