Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων και επετείου Εθνικής Αντίστασης

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 22 Νοεμβρίου, 2019 09:40

Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων και επετείου Εθνικής Αντίστασης

Πρόγραμμα εορτασμού Ημέρας Ενόπλων Δυνάμεων και επετείου Εθνικής Αντίστασης.

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους – άντρες, γυναίκες και παιδιά – που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η συγκεκριμένη μάχη – σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Για τον εορτασμό της Ημέρας Εθνικής Αντίστασης ορίζονται γενικά τα εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια από την 8η πρωινή ώρα της 24ης Νοεμβρίου 2019, ημέρας εορτασμού της επετείου της Εθνικής Αντίστασης, μέχρι τη δύση του ηλίου, Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης Νοεμβρίου 2019.

Ειδικά για την πόλη της Αλεξανδρούπολης, έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ορίζεται ως εξής:

  • Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2019
    10:15: Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου.
    10:45: Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης (πάρκο Εθνικής Ανεξαρτησίας, απέναντι από τη Ζαρίφειο Ακαδημία) από τον Αντιπεριφερειάρχη Έβρου, τους Βουλευτές του Νομού, τον Στρατηγό Δ/τή ΧΙΙ Μ.Π., τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, από εκπροσώπους Αντιστασιακών Οργανώσεων, και από όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου ή άλλου φορέα θέλει να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση και τους αγώνες κατά του ναζισμού και του φασισμού.

Οι παρακάτω αρχές παρακαλούνται να φροντίσουν: α) Η Ιερά Μητρόπολη για τις ιεροτελεστίες β) Η XII Μ/Κ Μ.Π. για τη διάθεση στρατιωτικής μουσικής και αγήματος απόδοσης τιμών στο χώρο του μνημείου της Εθνικής Αντίστασης γ) Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τη διευθέτηση του χώρου του μνημείου και την ηχητική εγκατάσταση δ) Η Αστυνομική Διεύθυνση για την τάξη.
Τελετάρχες ορίζονται η Σταυρούλα Κουρτίδου, υπάλληλο της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, και ο Ευάγγελος Σιδεράς και Χρήστος Κυριαζίδης, υπαλλήλους του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 22 Νοεμβρίου, 2019 09:40

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV