Προετοιμάζεται ήδη για την 2η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας η ΕΕΒΟΠ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Σεπτεμβρίου, 2019 09:11

Προετοιμάζεται ήδη για την 2η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας η ΕΕΒΟΠ

Τα αποτελέσματα της διοργάνωσης της πρώτης “Λευκής Νύχτας” στην πόλη της Ορεστιάδας γνωστοποίησε η ΕΕΒΟΠ

Μιλώντας ο πρόεδρος της ΕΕΒΟΠ Χρήστος Τσομπανίδης στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για την αποτίμηση της βραδιάς έκανε λόγο για πρωτοφανή επιτυχία που ξεπέρασε τις προσδοκίες. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στα οικονομικά στοιχεία που σημείωσαν τα καταστήματα, καθώς ο τζίρος όλων των καταστημάτων εστίασης σημείωσε αύξηση 300% τη συγκεκριμένη βραδιά ενώ στο κομμάτι των εμπορικών καταστημάτων στα περισσότερα σημειώθηκε τελική εξάντληση των αποθεμάτων που διέθεταν και στον μεγάλο αριθμό επισκεπτών – εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών ξεπέρασε τους 10.000.

Η μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης εξασφάλισε την συνέχισή της και ήδη το ενδιαφέρον έχει στραφεί στην 2η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας το επόμενο καλοκαίρι με την ΕΕΒΟΠ να έχει αρχίσει ήδη τις ετοιμασίες.

Ο πρόεδρος της ΕΕΒΟΠ έκανε και μια αναφορά στα αρνητικά που σημείωσε κάνοντας κυρίως λόγο για διασπορά ανακριβειών, προσβολών και παραπλάνηση, πριν την διεξαγωγή της “Λευκής Νύχτας” που προκάλεσε διαφυγόντα κέρδη και που προήλθαν από ένα πρόσωπο, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, ενώ μίλησε και για την ηχηρή, όπως την χαρακτήρισε, απουσία του δημάρχου Ορεστιάδας από την διοργάνωση. Κλείνοντας ο κ. Τσομπανίδης κάλεσε τον κόσμο να ετοιμαστεί για την 2η Λευκή Νύχτα η οποία ήδη ετοιμάζεται.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΕΒΟΠ Χρήστος Τσομπανίδης στον αέρα του ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ:

Η ανακοίνωση του ΔΣ της ΕΕΒΟΠ για τα αποτελέσματα της 1ης Λευκής Νύχτας:

Αποτίμηση ‘1ης Λευκής Νύχτας Ορεστιάδας 2019’

Η 1η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας 2019 έχει πλέον περάσει στην ιστορία . Ολοκληρώθηκε ένα  αστικό  φεστιβάλ που οργανώθηκε στην βάση της πολυσυμμετοχικότητας και της αυτοδιαχείρισης χωρίς δυσθεώρητα budget  και μεγάλες  διαφημιστικές καμπάνιες ,που κατέστησε την πόλη μας για πρώτη φορά  προορισμό αστικού τουρισμού ,ένα  χαρακτήρα που δεν διέθετε.

Η επιτυχία που σημείωσε ήταν εκπληκτική ,πέρα από κάθε προσδοκία   και η ιστορία θα γράψει ότι δεν υπήρξε ποτέ πιο πριν στην πόλη μας , ανάλογο φαινόμενο  με καθολική  αποδοχή και  τεράστια έξωθεν επισκεψιμότητα. Πρωταγωνιστές στο εγχείρημα ήταν  ο επαγγελματικός , καλλιτεχνικός και εμπορικός πνεύμονας της πόλης μας ,που   με αποφασιστικότητα  αγκάλιασε  την ‘1η Λευκή Νύχτα Ορεστιάδας 2019 ‘ και την υλοποίησε δυναμικά και υποδειγματικά . Ήταν επίσης η πρώτη φορά που επιτεύχθηκε ένας στόχος , που για κάποιους από εμάς ήταν όραμα που έπρεπε να έχει υλοποιηθεί  από χθες : Η τουριστική επισκεψιμότητα στην πόλη μας όχι μόνο από όλο τον Νομό , αλλά και από τις  γειτονικές χώρες Τουρκία και Βουλγαρία  ,δημιουργώντας πλέον ένα προηγούμενο που θα έχει και συνέχεια, και μεγέθυνση.

Εκτιμάται ότι ο συνολικός αριθμός των επισκεπτών του φεστιβάλ ξεπέρασε τους 10.000 επισκέπτες .    Σχετικά με το οικονομικό αποτέλεσμα  ,ο τζίρος όλων  των καταστημάτων εστίασης  σημείωσε αύξηση 300% τη συγκεκριμένη βραδιά , ενώ στο κομμάτι των εμπορικών καταστημάτων στα περισσότερα σημειώθηκε τελική εξάντληση  των αποθεμάτων που διέθεταν στο πλαίσιο των θερινών εκπτώσεων και όχι μόνο . Μόνο στο τμήμα των καταστημάτων εστίασης συμπεριλαμβανομένων  των καλλιτεχνών ,εργάστηκαν πάνω από 350 άτομα ,πλέον των ιδιοκτητών των εμπορικών καταστημάτων και του προσωπικού τους .  Σχετικά με το ύψος του συνολικού τζίρου της βραδιάς στην πόλη είναι δύσκολο να υπάρξει απόλυτη τιμή ,αλλά εκτιμάται ότι υπερέβη κατά πολύ τις 300.000 ευρώ .

Το κόστος της εκδήλωσης καλύφθηκε αποκλειστικά από χορηγίες των τοπικών επιχειρηματιών  , πλέον της χορηγίας από την Ομοσπονδία Επαγγελματικών, βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Έβρου , καθώς και από την Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορεστιάδας και Περιφέρειας .Το συνολικό κόστος  της εκδήλωσης  (χορηγίες και χρηματοδότηση από την ΕΕΒΟΠ ) δεν ξεπέρασε τις 2.800 ευρώ .

Οφείλουμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακ.Θράκης , στον Περιφερειάρχη κ.Μέτιο και ειδικά στον  Αντιπεριφερειάρχη Έβρου κ. Πέτροβιτς . Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών σωματείων Έβρου κ.Μπέλα Αθανάσιο . Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Αστεριάδη , για την τιμή που μας έκανε να παραβρεθεί στην τελετή έναρξης  της εκδήλωσης . Ο πανοσιολογιότατος επιτελεί ένα εκπληκτικό έργο στους κόλπους της Εκκλησίας , και είμαστε περήφανοι που είναι Ποιμένας και συνδημότης μας .Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κα Γκουγκουσκίδου που μας βοήθησε στην προβολή και προώθηση της εκδήλωσης στην γειτονική Αδριανούπολη .

Η τεράστια και άνευ προηγουμένου επιτυχία της ‘1ης Λευκής Νύχτας Ορεστιάδας 2019’ ,δημιουργεί παρακαταθήκη ,και εγκαινιάζει ένα γεγονός που θα γίνει θεσμός .Ήδη έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες  για τη 2η Λευκή Νύχτα του επόμενου καλοκαιριού  ,μαζί με τους πρώτους φορείς που συστρατεύθηκαν με την ΕΕΒΟΠ   για το σκοπό αυτό . Για την πρόοδο των προετοιμασιών θα εκδίδεται δελτίο τύπου.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 6 Σεπτεμβρίου, 2019 09:11

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV