Πρόεδρος ΕΠΣ Έβρου: “Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο “

Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 9 Ιανουαρίου, 2021 11:15

Πρόεδρος ΕΠΣ Έβρου: “Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο “

Ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης μέσω συνέντευξης που έδωσε στο radioevros.gr έδωσε απαντήσεις σχετικά με το μέλλον της Γ Εθνικής και των τοπικών πρωταθλημάτων της Α και Β κατηγορίας που ανήκουν στην ΕΠΣ Έβρου.

Στην αρχή ο κ. Χατζημαρινάκης ευχήθηκε εκ μέρους της Ένωσης Ποδοσφαιρικών σωματείων νομού Έβρου καλή χρονιά με υγεία σε όλο τον κόσμο και ιδιαίτερα στους ανθρώπους που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας με μία καλύτερη χρονιά σε σχέση με την χρονιά που μας πέρασε και ταλαιπώρησε την ποδοσφαιρική κοινότητα της περιοχής λόγω της πανδημίας.

Μάλιστα δήλωσε πως ανυπομονεί για την επιστροφή στους αγωνιστικούς χώρους αλλά επισήμανε πως προέχει η υγεία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων.

Γ Εθνική: Γίνονται συζητήσεις και προσπάθειεςνα ξεκινήσει νωρίτερα από τον υπόλοιπο ερασιτεχνικό αθλητισμό

Στη συνέχεια ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο επανέναρξης της Γ Εθνικής κατηγορίας όπου συμμετέχουν δύο ομάδες του νομού μας( Α.Ε Διδυμοτείχου και Αλεξανδρούπολη FC) και ανέφερε πως η Ε.Π.Ο και η κυβέρνηση βρίσκονται σε συζητήσεις για την πιθανότητα η Γ Εθνική να ξεκινήσει νωρίτερα από τα άλλα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Πρόσθεσε πως δεν υπάρχει κάτι επίσημο και πως όλα είναι υπό συζήτηση.

Το κόστος των τεστ θα είναι πολύ μεγάλο, πάγωσαν οι συζητήσεις αναφορικά με τα αιτήματα των ομάδων

Σχετικά με τις πληροφορίες που υπήρχαν όλο αυτό το διάστημα για τα αιτήματα των ομάδων αλλά και με το αν θα χρειάζονται υποχρεωτικά τεστ για την είσοδο παραγόντων των αγώνων και μη στα γήπεδα σχολίασε πως το προηγούμενο διάστημα είχε γίνει μία συζήτηση των ομάδων του πρώτου ομίλου θέτοντας κάποια θέματα στο τραπέζι, αυτά όμως έχουν παγώσει διότι αυτή η συζήτηση είχε ξεκινήσει πριν την έναρξη της δεύτερης απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά από την στιγμή που θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα όλα αυτά θα ξανά συζητηθούν με τους υπεύθυνους.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως λόγω των πολλών κρουσμάτων η κυβέρνηση δεν φαίνεται θετική αυτή τη στιγμή στο ενδεχόμενο επανέναρξης. Ακόμη είπε πως πρέπει να υπάρξει ένα αυστηρό πρωτόκολλο έτσι ώστε να αρχίσει το πρωτάθλημα με συχνά τεστ κάτι το οποίο δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα αναλάβει αυτό το κόστος το οποίο υπολογίζεται πως είναι πολύ μεγάλο.

Πιστεύω ότι η Γ Εθνική θα ξεκινήσει, είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο

Έπειτα ο κ. Χατζημαρινάκης ρωτήθηκε ποιο σχέδιο υπάρχει σε περίπτωση που οι συνθήκες οδηγήσουν στο απευκταίο σενάριο να μην ξεκινήσουν και τα τρία πρωταθλήματα ( Γ Εθνική, Α και Β τοπικό). Η απάντηση του ήταν κατηγορηματική καθώς ανακοίνωσε πως η ΕΠΣ έχει βρει τον τρόπο που θα αρχίσουν, θα συνεχίσουν και θα τελειώσουν τα πρωταθλήματα σε περίπτωση που δοθεί θετική εισήγηση από το κράτος.

Είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για πρωταθλήματα ενός γύρου

Έπειτα ανέλυσε το σχέδιο που έχουν ετοιμάσει στο καλύτερο δυνατό σενάριο λέγοντας πως αν ξεκινήσουν οι προπονήσεις στα τέλη Ιανουαρίου και αντίστοιχα οι αγώνες στα τέλη Φεβρουαρίου προσθέτοντας αγώνες μία – μία δύο Τετάρτες στα μέσα Ιουνίου θα έχουν ολοκληρωθεί τα πρωταθλήματα.

Στην ερώτηση για το πως σκοπεύουν να προχωρήσουν αν χρειαστεί τα πρωταθλήματα να ολοκληρωθούν με την διεξαγωγή ενός γύρου απάντησε πως θα γίνει μία κλήρωση έτσι ώστε να γίνουν μονοί αγώνες σε ουδέτερες έδρες.

Είναι υπαρκτό το σενάριο να μην ξεκινήσουμε καθόλου
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου τόνισε όλα εξαρτώνται από την εντολή που θα δοθεί από την Ε.Π.Ο αλλά αυτό το πρωτάθλημα δεν θα συνεχιστεί την σεζόν 2021-2022 και θα ολοκληρωθεί βάση προκήρυξης.

Είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να μπει παύλα στα πρωταθλήματα
Σε αυτό το σημείο ο κ. Χατζημαρινάκης ξεκαθάρισε πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπουν παύλες στα πρωταθλήματα της Γ Εθνικής ξεκαθαρίζοντας πως η αίσθηση του είναι ότι τα πρωταθλήματα κάποια στιγμή θα ξεκινήσουν και θα ολοκληρωθούν.

Είμαστε στην διαδικασία υλοποίησεις των όσων ανακοινώσαμε
Σχετικά με το αν θα υπάρξουν μέτρα στήριξης προς της ομάδες σημείωσε πως θα τηρηθούν στο ακέραιο τα όσα έχουν ανακοινωθεί.

Η εξέλιξη του κυπέλλου είναι σε συνάρτηση με τα πρωταθλήματα
Στο τέλος ο κ. Χατζημαρηνάκης ανακοίνωσε πως η συνέχιση του κυπέλλου της τρέχουσας σεζόν εξαρτάται από το αν και πότε θα αρχίσουν τα πρωταθλήματα και πως αν δεν υπάρχουν διαθέσιμες ημέρες θα αξιολογηθεί τότε η κατάσταση.


Συντάκτης Σοφιανός Κανταρίδης 9 Ιανουαρίου, 2021 11:15

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV