Πότε θα επιστρέψει στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα στον κόμβο Διδυμοτείχου

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Οκτωβρίου, 2019 11:59

Πότε θα επιστρέψει στην κυκλοφορία το οδικό τμήμα στον κόμβο Διδυμοτείχου

Έχει περάσει περισσότερος από ένας μήνας από το κλείσιμο του οδικού τμήματος μεταξύ βόρειου κόμβου Διδυμοτείχου και νότιου κόμβου Διδυμοτείχου λόγω αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος

Από τις 26 Αυγούστου δεν χρησιμοποιείται από τα οχήματα αυτό το κομμάτι του κόμβου του Διδυμοτείχου με αποτέλεσμα οι οδηγοί από και προς Ορεστιάδα αλλά και από και προς τα συνοριακά σημεία να διέρχονται υποχρεωτικά από την πόλη του Διδυμοτείχου. Αυτό φυσικά έχει επιβαρύνει αρκετά την κυκλοφορία εντός της πόλης καθώς και πολλά βαρέα οχήματα εισέρχονται υποχρεωτικά εντός της πόλης με αποκορύφωμα τις ημέρες που διεξήχθη η καθιερωμένη Εμποροπανήγυρη του Διδυμοτείχου όπου η κατάσταση στους δρόμους είχε επιβαρυνθεί αρκετά και λόγω των πολλών επισκεπτών αλλά και λόγω του κλεισίματος της περιφερειακής οδού όπου λαμβάνει χώρα η Εμποροπανήγυρη.

Όπως είναι αναμενόμενο πολλοί είναι αυτοί που αναμένουν ανυπόμονα την ολοκλήρωση των εργασιών και την επιστροφή στην κυκλοφορία του τμήματος του κόμβου ενώ αρκετοί εκφράζουν ανησυχίες για τυχόν παράταση των εργασιών.

Ωστόσο αυτό το σενάριο κάθε άλλο παρά επιβεβαιώνεται. Αρχικά η σχετική ανακοίνωση ανέφερε ως πιθανή ημερομηνία περάτωσης των εργασιών, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις την 25η Οκτωβρίου: “Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από 26-8-2019, μέχρι την ολοκλήρωση και αποπεράτωση των ως άνω εργασιών (κατ’ εκτίμηση έως 25-10-2019)“. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό το οδικό τμήμα να είναι έτοιμο και να δοθεί στην κυκλοφορία πριν από την εκτιμώμενη ημερομηνία. Αυτό ανέφερε στο radioevros.gr ο Βασίλης Παρασκευόπουλος, Προϊστάμενος του τμήματος συγκοινωνιακών έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Έβρου.

Όπως είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, οι εργασίες συνεχίζονται ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μέχρι στιγμής και εντός των χρονικών ορίων ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι το οδικό τμήμα του κόμβου που συνδέει το κεντρικό με το βόρειο κομμάτι του νομού στο ύψος του Διδυμοτείχου θα επιστρέψει στην κυκλοφορία προς χρήση των οδηγών νωρίτερα από την αναμενόμενη ημερομηνία στις 25 Οκτωβρίου. Οπότε αν συνεχιστούν με αυτούς τους ρυθμούς οι εργασίες αποκατάστασης και το επιτρέψει και ο καιρός, καθώς στον ρυθμό των εργασιών παίζουν ρόλο και οι καιρικές συνθήκες, αναμένεται ο κόμβος να ξαναλειτουργήσει στο σύνολό του και ανανεωμένος νωρίτερα μέσα στο μήνα.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Οκτωβρίου, 2019 11:59

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV