Ποια τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν μετά από την ημερομηνία λήξης

Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 12, 2018 14:59

Ποια τρόφιμα μπορούν να καταναλωθούν μετά από την ημερομηνία λήξης

Υπάρχουν τρόφιμα που μπορείτε να καταναλώσετε και αφού έχει περάσει η ημερομηνία λήξης τους. Εννοείται βέβαια πως σε αυτή την περίπτωση θα εμπιστευτείτε πρώτα πρώτα τις αισθήσεις σας: αν κάτι σας μυρίζει περίεργα ή δείχνει αλλοιωμένο, κάντε την ασφαλέστερη επιλογή και πετάξτε το.

Ληγμένο γιαούρτι
Μπορείτε να φάτε το γιαούρτι σας ακόμη και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης του, αρκεί να μην έχει ανοιχτεί.

Ληγμένη σοκολάτα
Ακόμη και δύο χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης της η σοκολάτα μπορεί να μην έχει πάθει τίποτε, αρκεί να έχει συντηρηθεί σωστά, π.χ. μέσα σε δροσερό ντουλάπι.

Ληγμένα ζυμαρικά 
Εφόσον δεν έχουν ζυμωθεί με αβγά, τα ζυμαρικά σαν ξηρά τροφή που είναι δεν αλλοιώνονται εύκολα. Εφόσον τα αποθηκεύετε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος μακριά από την υγρασία, το πιθανότερο είναι πως δεν έχουν πάει τίποτε ακόμη και ένα χρόνο μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Ψωμί για τοστ
Αν δεν έχει πιάσει μούχλα, το ψωμί του τοστ μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και μια εβδομάδα μετά την ημερομηνία λήξης. Και πολύ περισσότερο αν το συντηρείτε στο ψυγείο!

Πατατάκια
Ακόμη και έξι μήνες μετά τη λήξη τους, τα πατατάκια αντέχουν – εφόσον βέβαια δεν ανοίξει το πακέτο.

Σάλτσες 
Σάλτσες όπως η κέτσαπ ή η μπάρμπεκιου ακόμη και αν τις έχετε ανοίξει μπορεί να μην έχουν αλλοιωθεί ακόμη και τρεις μήνες μετά την ημερομηνία λήξης τους. Σάλτσες όμως όπως η μαγιονέζα που περιέχουν αβγό είναι πολύ πιο εύκολο να χαλάσουν εφόσον ανοιχτούν – αυτές ακόμη και πριν την ημερομηνία λήξης τους.

Κατεψυγμένα προϊόντα
Εφόσον δεν βλέπετε κάποια εξωτερική αλλοίωση, τα κατεψυγμένα προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν με ασφάλεια ακόμη και δύο μήνες μετά τη λήξη τους.

Δημητριακά πρωινού
Εφόσον φυλάσσονται σε ξηρό μέρος, τα δημητριακά μπορεί να είναι μια χαρά για πολλούς μήνες μετά την ημερομηνία λήξης τους.


Συντάκτης Νewsroom Απρίλιος 12, 2018 14:59

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter