Από την τσέπη τους πληρώνουν ασθενείς την μεταφορά τους με ασθενοφόρα

Συντάκτης Νewsroom 4 Σεπτεμβρίου, 2020 10:12

Από την τσέπη τους πληρώνουν ασθενείς την μεταφορά τους με ασθενοφόρα

Επιστολή των συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού Έβρου στο διοικητή του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης έφτασε στη βουλή ύστερα από αναφορά της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσας Γκαρά.

Το τελευταίο διάστημα υπάρχουν δημοσιεύματα και καταγγελίες στον Τοπικό Τύπο για τη μεταφορά ασθενών κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων με ιδιωτικά ασθενοφόρα από και προς τα Νοσοκομεία της Περιοχής μας για τα οποία είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μέχρι 100 και 150 ευρώ λόγω αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

Επειδή οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι με τις πενιχρές συντάξεις τους είναι υποχρεωμένοι να βάζουν βαθιά το χέρι στην τζέπη τους για τα ζητήματα υγείας σήμερα έρχεται ακόμα μία μεγάλη επιβάρυνση, αυτή της μεταφοράς τους στα Νοσοκομεία.


Ζητάμε άμεσα να μας ενημερώσετε για το τι ακριβώς συμβαίνει, ποιος είναι αρμόδιος για αυτές τις δευτερογενείς μεταφορές ασθενών και πότε θα δοθεί μια οριστική λύση σ΄αυτό το βασικό πρόβλημα με προσλήψεις προσωπικού και οχημάτων.

– Ως Αναφορά στη ΒτΕ κατέθεσε η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ την επιστολή  του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου

Την επιστολή του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Έβρου σύμφωνα με την οποία υπάρχουν καταγγελίες και δημοσιεύματα για τη μεταφορά ασθενών, κυρίως ηλικιωμένων συνταξιούχων, με ιδιωτικά ασθενοφόρα «από και προς τα Νοσοκομεία της περιοχής μας», κατέθεσε ως Αναφορά η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά.

Στην επιστολή επισημαίνεται πως οι ηλικιωμένοι συνταξιούχοι αναγκάζονται να πληρώσουν από τη τσέπη τους 100 και 150 ευρώ για την μεταφορά τους στα Νοσοκομεία,  λόγω της αδυναμίας του ΕΚΑΒ να ανταποκριθεί και στις δευτερογενείς μεταφορές.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται και στην επιστολή, θα πρέπει να διευκρινιστεί και να ξεκαθαριστεί τίνος αρμοδιότητα είναι οι δευτερογενείς μεταφορές ασθενών ενώ ταυτόχρονα ζητείται  να προχωρήσουν οι προσλήψεις σε προσωπικού, αλλά και η ανανέωση του στόλου του ΕΚΑΒ με νέα οχήματα, ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

Για όλα τα παραπάνω ζητήματα και λόγω της  ευαισθησίας που πάντα οφείλει να επιδεικνύει το κράτος ιδιαίτερα απέναντι στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, η κα Γκαρά ζητά και αναμένει από τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει προσεκτικά την κατάσταση και να βρεθεί άμεση λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει.


Συντάκτης Νewsroom 4 Σεπτεμβρίου, 2020 10:12

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV