Βιωματικό εργαστήρι Play Therapy | «Η γέφυρα που μας συνδέει» στο Μουσείο Μετάξης

Συντάκτης Νewsroom 5 Φεβρουαρίου, 2025 10:43

Βιωματικό εργαστήρι Play Therapy | «Η γέφυρα που μας συνδέει» στο Μουσείο Μετάξης

Με αφορμή την εβδομάδα ευαισθητοποίησης για την Play Therapy (2-8/2), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς οργανώνει, τις Κυριακές 9 και 16 Φεβρουαρίου 2025 (ώρα 11:00), το βιωματικό εργαστήρι παιγνιοθεραπείας για γονείς με παιδιά, ηλικίας 3 έως 12, «Η γέφυρα που μας συνδέει», στο Μουσείο Μετάξης.

Στόχος του εργαστηρίου με την κ. Κυριακή Κεντιγκελένη, PhDc, MSc, MD, Prof.Dip, Επιστημονικά Υπεύθυνης του Κέντρου Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής Παιδιού και Οικογένειας, είναι η ενίσχυση της σχέσης γονέα-παιδιού, αξιοποιώντας την παιγνιοθεραπεία. 


Στην πρώτη συνάντηση, οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να επικεντρωθούν στο «εσωτερικό παιδί» τους, διερευνώντας πώς η σύνδεση με τις δικές τους παιδικές εμπειρίες μπορεί να ενισχύσει τη σχέση τους με τα παιδιά τους. Μέσα από βιωματικές ασκήσεις, θα έχουν την ευκαιρία να εκφραστούν δημιουργικά και να κατανοήσουν τη σημασία του παιχνιδιού ως μέσο επικοινωνίας και σύνδεσης. Στη δεύτερη συνάντηση, οι γονείς θα επιστρέψουν με τα παιδιά τους για να βιώσουν από κοινού τη θεραπευτική δύναμη του παιχνιδιού. Σε έναν ασφαλές και δημιουργικό πλαίσιο, θα λάβουν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις, που στοχεύουν στη σύνδεση, την αλληλεπίδραση και την έκφραση συναισθημάτων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλέφωνο 25540 23700 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00). 


Συντάκτης Νewsroom 5 Φεβρουαρίου, 2025 10:43

Ράδιο Έβρος TV