Παρών ο Σιανκούρης στις εκλογές

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Ιανουάριος 17, 2019 13:42

Παρών ο Σιανκούρης στις εκλογές

Τη συμμετοχή του στις δημοτικές εκλογές επιβεβαίωσε από τη συχνότητα του Ράδιο Έβρος ο Παναγιώτης Σιανκούρης

Καλεσμένος της εκπομπής “Ματιές στην Ενημέρωση” με τη Σούλα Καπετανίδου ήταν σήμερα το πρωί ο πρώην Δήμαρχος Βύσσας Παναγιώτης Σιανκούρης επιβεβαιώνοντας όλες τι συζητήσεις που γίνονται γύρω από το όνομα του για την συμμετοχή του στις εκλογές του Μαΐου.

Όπως είπε ο κ. Σιανκούρης η απόφαση αυτή επισφραγίστηκε από τις αρχές του Οκτώβρη  όταν πραγματοποίησε μία συγκέντρωση  των παλιών συνεργατών του σε ξενοδοχείο της Ορεστιάδας όπου έγινε μία σύγκριση των επιτυχιών την δημαρχιακής του θητείας σε σχέση με τα όσα έχουν καταφέρει οι δημοτικές αρχές που ακολούθησαν με τη σύσταση του Καλλικρατικού Δήμου ,αναφέροντας ενδεικτικά κάποια έργα που περαιώθηκαν αλλά και ώριμες μελέτες έργων τις όποιες δεν διαχειρίστηκαν σωστά οι δημοτικές αρχές των Μουζά – Μαυρίδη και έμειναν είτε στα χαρτιά είτε ανολοκλήρωτα.

Σε εξέλιξη η σύσταση του συνδυασμού

Αναφορικά με τις προεκλογικές διαδικασίες ο κ. Σιανκούρης είπε ότι οι διεργασίες τόσο για την κατάρτιση του προγράμματος ,όσο των “τεχνικών” ζητημάτων του συνδυασμού είναι ακόμη σε εξέλιξη και θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα κρατώντας κλειστά τα χαρτιά σχετικά με υποψηφίους, όνομα και έμβλημα αποκλείοντας μάλιστα τη συνεργασία με οποιδήποτε κόμμα αφού όπως ανέφερε “τα κόμματα δεν έχουν θέση στις τοπικές κοινωνίες“.Επιπροσθέτως ο κ. Σιανκούρης θέλησε να τονίσει την εμπειρία που έχει αυτός αλλά και οι συνεργάτες του στην διαχείριση προβλημάτων και ότι είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει άμεσα οτιδήποτε προκύψει παρά την διαφοροποίηση του μοντέλου λειτουργίας του Δήμου που έφερε ο Καλλικράτης καθώς όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα στον Δήμο και ξέρει τα προβλήματα ενώ εξέφρασε την διαπίστωση του ότι οι Καποδιστριακοί Δήμοι εγκαταλειφθηκαν.

Μία άλλη διαπίστωση που τον οδήγησε στην “κούρσα” για την διεκδίκηση του Δήμου ήταν ,όπως είπε ο ίδιος,η χαλαρή αντιμετώπιση και η αναποτελεσματικότητα της Δημοτικής αρχής στην αντιμετώπιση των προβλημάτων σχολιάζοντας τα προβλήματα της αγοράς που προκύπτουν από τις γειτονικές χώρες ,λέγοντας ότι η ομάδα του έχει πρόταση και λύση για το θέμα, αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα της περιοχής.

Σε ερώτηση για την εύρεση χρημάτων και πόρων για την υλοποίηση του προγράμματος του ο κ. Σιανκούρης είπε ότι ο Δήμος δεν πρέπει να περιμένει χρήματα μόνο από το Υπουργείο Εσωτερικών αποκλείοντας το ενδεχόμενο αύξησης της φορολογίας  ενώ άφησε αιχμές κατά των Μουζά – Μαυρίδη σχετικά με την αξιοποίηση των αποθεματικών του Δημου  τα οποία αγγίζουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με δηλώσεις τους.

“Πρέπει όλοι οι συνυποψήφιοι να βρούμε μια κοινή συνισταμένη εάν θέλουμε αλλαγή στο Δήμο”

Κλείνοντας τη συνέντευξη ο κ. Σιανκούρης απηύθυνε κάλεσμα στους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους ,πλην του κ. Μαυρίδη, να συνεργαστούν προκειμένου να αλλάξει δημοτική αρχή τονίζοντας πως κάτι τέτοιο πρέπει να συμβεί πριν τις εκλογές και να καταρτιστεί ένα κοινό πρόγραμμα ενώ δήλωσε ανοιχτός σε ένα δημόσιο debate μεταξύ των υποψήφιων δημάρχων!


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης Ιανουάριος 17, 2019 13:42

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter