Παρουσίαση Βιβλίου “Σκιές της Αντίπερα Όχθης” στις Καστανιές

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 20, 2019 12:53

Παρουσίαση Βιβλίου “Σκιές της Αντίπερα Όχθης” στις Καστανιές

Γεννήθηκαν στον μακρινό Έβρο, και αφού βρέθηκαν σε αρκετά μέρη της Ελλάδας, διάλεξαν για τελευταίο τους σταθμό τη γη που τις γέννησε.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 19:30, οι “Σκιές της Αντίπερα Όχθης”, οι Εκδόσεις Πηγή και ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Ανυφαντής κάνουν την τελευταία τους παρουσίαση στις Καστανιές Έβρου, στο Cafe Wild Rose.

Για το βιβλίο, εκτός από τον συγγραφέα θα μιλήσουν η Μαρία Μπούρμα (καθηγήτρια δημιουργικής γραφής), η Ανδριανή Δρίβα (διδάκτωρ Λογοτεχνίας ΔΠΘ) και ο Μανώλης Παλαβούζης (συγγραφέας).

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Νεκροί που γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις, σπίτια που αντί για χαρά δίνουν απλόχερα τον θάνατο, παράξενοι δρόμοι που φημίζονται για τις παραφυσικές ιδιαιτερότητές τους…
Σε αυτό το βιβλίο θα βρεις μία συλλογή από 16 ανατριχιαστικές ιστορίες, εμπνευσμένες από κλασσικούς ή και λιγότερο γνωστούς ελληνικούς αστικούς θρύλους.
Από το μακάβριο σανατόριο της Πάρνηθας και το νεκροταφείο του Αμαρουσίου, μέχρι τη μυστηριώδη λίμνη της Καστοριάς και τις άγνωστες παραδόσεις του ομιχλώδους Έβρου.
Τα μικρά παιδιά άκουγαν, κάποτε, τα παραμύθια της γιαγιάς τους. Έχοντας πλέον μεγαλώσει, εξακολουθούν να ανατριχιάζουν με τη σκοτεινή νεομυθολογία του τόπου μας.

«Ανατριχιαστικές ιστορίες που κινούνται στο όριο φαντασίας και πραγματικότητας, τις οποίες θα αγαπήσουν όσοι έχουν μείνει τουλάχιστον μια νύχτα ξάγρυ- πνοι, διαβάζοντας θρύλους βγαλμένους από την ελληνική λαογραφία και τη σύγχρονη μυθολογία» – PencilMag.gr

«Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δυνατή ανθολογία, προκαλεί τον αναγνώστη να γνωρίσει έναν κόσμο που ποτέ δεν φα- νταζόταν ότι υπάρχει, χωρίς να κάνει βήμα παραπέρα από τον δικό μας!» – Willowisps.gr

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Κωνσταντίνος Ανυφαντής γεννήθηκε στην Αθήνα και μετά από λίγες μέρες παραμονής του στην πρωτεύουσα μετακόμισε στην Άρτα. Εκεί πέρασε τα παιδικά του χρόνια και στα 23 του επέστρεψε στην πρωτεύουσα. Σήμερα εργάζεται στο Δημόσιο.

Το παρόν του βιβλίο αποτελεί την πρώτη του συγγραφική προσπάθεια. Αγαπάει τα ταξίδια και λατρεύει να εξερευνά την άγνωστη Ελλάδα, τους θρύλους και τις παραδόσεις της.

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Απρίλιος 20, 2019 12:53

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV