Παρέμβαση Μ. Βορίδη για τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Δεκεμβρίου, 2022 10:47

Παρέμβαση Μ. Βορίδη για τον δήμαρχο Ιάσμου Ροδόπης

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, έχουν προκαλέσει οι ενέργειες του μουσουλμάνου δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, με το πιθανότερο σενάριο να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του.

Ο δήμαρχος έχει προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων και έχει ανακαλέσει τους αντιδημάρχους με την αιτιολογία ότι είναι «γκιουλενιστές».

Ο ίδιος καλεί σε παραίτηση τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του δήμου, οι οποίοι εμπλέκονται ή σχετίζονται «με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την Εγκληματική Οργάνωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».


Ο κ. Βορίδης επικοινώνησε με τον ειδικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης Ιωάννη Σάββα και του ζήτησε να εξετάσει τυχόν έκνομες ενέργειες του εν λόγω δημάρχου, προκειμένου αυτές να αξιολογηθούν συνολικά και να αποφασίσει τις αναγκαίες περαιτέρω ενέργειες για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου θέματος. Εάν οι ενέργειες του δημάρχου αποδειχθεί ότι είναι έκνομες, τότε η απόφαση του υπουργού αναμένεται να είναι η οριστική παύση από τα καθήκοντά του. 

Η ανακοίνωση του Δήμου Ιάσμου

 Προηγήθηκε η ανακοίνωση του Δήμου Ιάσμου, σύμφωνα με την οποία ο δήμαρχος Ιάσμου, Οντέρ Μουμίν, ως προϊστάμενος των υπηρεσιών:

– Ανακαλεί με αιτιολογημένη απόφασή του όλους τους αντιδημάρχους του Δήμου Ιάσμου.

– Μέχρι νεωτέρας, κρατά στο πρόσωπό του όλες τις αρμοδιότητες του άρθρου 58 του Ν.3852/2010.

Σε συνέχειά των παραιτήσεων των προέδρων των Νομικών Προσώπων του Δήμου Ιάσμου, κρατά και ασκεί τις Προεδρίες όλων των ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ του Δήμου Ιάσμου, αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του τοπικού δήμου.

Επίσης, ο Οντέρ Μουμίν καλεί άμεσα σε παραίτηση όλους τους υπηρεσιακούς και αιρετούς του Δήμου Ιάσμου, οι οποίοι «εμπλέκονται ή συσχετίζονται με την Παγκόσμια Τρομοκρατική Οργάνωση FETÖ και την εγχώρια Εγκληματική Όργανωση ΕΥΡ-ΑΚΗ».

«Θεωρώ ότι υπάρχει μια παγκόσμια τρομοκρατική οργάνωση του Γκιουλέν. Έχει χαρακτηριστεί από την τουρκική κυβέρνηση επίσημα τρομοκρατική οργάνωση. Προσπάθησε να ανατρέψει και να σκοτώσει τον Ερντογάν. Θεωρώ ότι και στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, πρέπει να χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση… Έχει απλώσει τα πλοκάμια της», δήλωσε ο Μουμίν στο Mega.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ ΜΠΕ


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Δεκεμβρίου, 2022 10:47

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV