Παραιτήθηκε αλλά παραμένει μέχρι νεωτέρας ο πρόεδρος της ΕΒΖ Παναγιώτης Αλεξάκης

Συντάκτης Νewsroom Μάιος 31, 2018 12:04

Παραιτήθηκε αλλά παραμένει μέχρι νεωτέρας ο πρόεδρος της ΕΒΖ Παναγιώτης Αλεξάκης

Την παραίτησή του από τη θέση της προεδρίας της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης γνωστοποίησε την Τετάρτη (30/5/2018) ο κ. Παναγιώτης Αλεξάκης.

Πάντως αποδέχεται να παραμείνει στην θέση του προέδρου μέχρι την Παρασκευή (8/6/2018) για λόγους που αφορούν την εύρυθμη λειτουργία της Εταιρείας (με την ελπίδα ότι μέχρι τότε θα έχουν πέσει οι υπογραφές από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές).

Από την άλλη οι παραγωγοί καταγγέλλουν στον ΑγροΤύπο ότι έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί η καλλιέργεια. «Χωρίς χρήματα η διοίκηση της ΕΒΖ έχει αφήσει την τευτλοκαλλιέργεια στην τύχη της», τονίζουν και προσθέτουν ότι δεν τους δίνουν τα αναγκαία εφόδια (φάρμακα κ.α.).

Μέχρι στιγμής υπάρχει ενδιαφέρον από fund του εξωτερικού για να αγοράσουν τον Όμιλο (μαζί με τις θυγατρικές της Σερβίας) και να συνεχίζουν στην χώρα μας την παραγωγή και μεταποίηση. Όμως ζητούν ο Όμιλος να απελευθερωθεί από τα «βαρίδια» των χρεών προς τις τράπεζες αλλά και να μπορούν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές για να γίνει κερδοφόρος (να μην λειτουργεί μόνο 2 μήνες τον χρόνο και να μειωθούν οι εργαζόμενοι).

Πάντως όλοι υποστηρίζουν ότι τις τελικές αποφάσεις δεν τις παίρνει η διοίκηση της ΕΒΖ αλλά η πολιτική ηγεσία. Όλα θα κριθούν από το αν υπάρξει βούληση από την πλευρά της κυβέρνησης για να προχωρήσει η πώληση αλλά και να δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να γίνουν οι αλλαγές που θα έχουν όμως «κόστος» πολιτικό. Πάντως, αφού κατατεθούν οι οικονομικές προσφορές και τα επιχειρησιακά πλάνα, τις τελικές αποφάσεις θα τις πάρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης.

Πηγή: agrotypos.gr


Συντάκτης Νewsroom Μάιος 31, 2018 12:04

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter