Η παραδοσιακή φανουρόπιτα

Συντάκτης Νewsroom 25 Αυγούστου, 2022 17:09

Η παραδοσιακή φανουρόπιτα

Υλικά

Μερίδες: 14

  •  1⅓ κούπα ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  1 κούπα ηλιέλαιο + επιπλέον για το ταψί
  •  1½ κούπα χυμός πορτοκαλιού
  •  1 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  ξύσμα από 2 ακέρωτα πορτοκάλια
  •  2 κουτ. σούπας κονιάκ
  •  500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + επιπλέον για το ταψί
  •  3 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1 κούπα καρύδια, σπασμένα
  •  1 κούπα σταφίδες ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Για την φανουρόπιτα αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C.
  2. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαμέτρου 30 εκ.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κρυσταλλική ζάχαρη, το σπορέλαιο, τον χυμό, το ξύσμα και το κονιάκ. Ομογενοποιούμε ανακατεύοντας καλά με μια κουτάλα.
  4. Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, ανακατεύοντας απαλά, και στο τέλος τις σταφίδες με τα καρύδια.
  5. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 50 λεπτά.
  6. Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν η φανουρόπιτα έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα και τη βγάζουμε από τον φούρνο.
  7. Αν θέλουμε, αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε τη φανουρόπιτα με ζάχαρη άχνη.

20′ προετοιμασία 50′ ψήσιμο Σύνολο: 1 ώρα και 10′


Μυστικά

Δεν ρίχνουμε μεµιάς όλο το αλεύρι, γιατί µμπορεί να χρειαστεί λιγότερο. Αν η ζύμη βγει σκληρή, µπορούμε να ρίξουμε λίγο περισσότερο χυμό.


Συντάκτης Νewsroom 25 Αυγούστου, 2022 17:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV