Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ: Η Ορεστιάδα υποδέχεται τα καλύτερα αγόρια και κορίτσια της χρονιάς

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Απριλίου, 2022 20:50

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πινγκ-Πονγκ: Η Ορεστιάδα υποδέχεται τα καλύτερα αγόρια και κορίτσια της χρονιάς

Έτοιμη η Ορεστιάδα να υποδεχτεί τους καλύτερους παίδες και τις καλύτερες κορασίδες της χρονιάς για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (πινγκ-πονγκ) από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως την Κυριακή 1 Μαΐου

Αθλητές, προπονητές, αλλά και γονείς πήραν τις… ανάσες τους και τις ώρες χαλάρωσης στις διακοπές του Πάσχα και μόλις μία εβδομάδα μετά από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων-νεανίδων της Πάτρας ετοιμάζονται για την επόμενη… εξόρμηση σε αντίστοιχη αγωνιστική εκδήλωση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Στον μακρινό προορισμό της Ορεστιάδας, αλλά σε μία πόλη που και το άθλημα τιμά με συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια και τις προϋποθέσεις πληροί για να οργανώσει πετυχημένα ένα σπουδαίο event και ν’ αφήσει ικανοποιημένες όλες τις αποστολές”. Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμά της η διοργανώτρια Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης) για τη διοργάνωση της Ορεστιάδας, και συνεχίζει:

“Η ακριτική Ορεστιάδα θα φιλοξενήσει το Πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων-κορασίδων στο νέο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» από την Πέμπτη 28 Απριλίου έως την Κυριακή 1 Μαΐου. Το περιμένει πώς και πώς, όχι μόνο γιατί η εξαιρετική της δραστηριότητα έχει να κάνει και με τις μικρές ηλικίες, αλλά και γιατί ήθελε από καιρό μία μεγάλη διοργάνωση. Μην ξεχνάμε ότι το περασμένο φθινόπωρο επρόκειτο να πραγματοποιήσει διεθνές τουρνουά νέων (έχοντας μπει στο καλεντάρι των WTT Youth Contender του 2021), όμως δεν το κατάφερε λόγω περιορισμένου αριθμού στις δηλώσεις συμμετοχής.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας) με συνδιοργανωτή τον δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία. Περιλαμβάνει το ομαδικό και όλα τα ατομικά αγωνίσματα, συνεπώς θ’ αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας της περιόδου 2021-2022 σε επτά συνολικά αγωνίσματα.

Οι δηλώσεις συμμετοχής ολοκληρώθηκαν την περασμένη Τετάρτη και οι αριθμοί, με τους οποίους οδεύουμε προς την κορυφαία διοργάνωση για τα παιδιά έως 15 ετών, είναι οι ακόλουθοι:

  • Θα έχουν εκπροσώπηση 21 σωματεία απ’ όλη τη χώρα
  • Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 71 αγόρια και κορίτσια
  • Στο ομαδικό οι συνολικές συμμετοχές είναι 16. Δέκα στους παίδες και 6 στις κορασίδες.
  • Στο απλό παίδων είναι να πάρουν μέρος 46 αθλητές και αντίστοιχα στο απλό κορασίδων 25 αθλήτριες.
  • Στο διπλό παίδων έχουν δηλώσει 22 ζευγάρια, στο διπλό κορασίδων 13 και στο διπλό μικτό (που επανεμφανίζεται και σε αυτόν τον θεσμό ύστερα από 12 χρόνια), 25 ζευγάρια. Την Τρίτη του Πάσχα έγινε η κλήρωση των γκρουπ για το ομαδικό, στην Ορεστιάδα επί των παρόντων θ’ ακολουθήσει η αντίστοιχη διαδικασία για τα ατομικά αγωνίσματα”.

Προσθήκη (28/4): Για το θέμα μίλησε στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο ο Πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου “Φιλία” Ορεστιάδας Σόλων Μαυρίδης:

Χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες προς τις αποστολές

Η ακριτική Ορεστιάδα, το βορειότερο αστικό κέντρο της Ελλάδας, υποδέχεται από αύριο Τετάρτη 27 Απριλίου τους καλύτερους παίδες και τις καλύτερες κορασίδες στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Από την Πέμπτη 28 του μήνα έως την Κυριακή 1 Μαΐου φιλοξενεί την τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας και βάζει τα… καλά της, καθώς θα έχει για πρώτη φορά τη χαρά και την τιμή να διοργανώσει αγώνες τέτοιας εμβέλειας στο ολυμπιακό άθλημα. Η όμορφη πόλη του Έβρου ολοκληρώνει τις πυρετώδεις ετοιμασίες για το μεγάλο event και δίνει μία σειρά από χρήσιμες πληροφορίες για τις αποστολές. Τους αγώνες διοργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας) με συνδιοργανωτή τον δήμο Ορεστιάδας και τη συνδρομή του τοπικού Γυμναστικού Συλλόγου Φιλία. Τόπος διεξαγωγής το νέο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς», το οποίο μετονομάστηκε τον Ιούνιο του 2013 στη μνήμη του σπουδαίου βολεϊμπολίστα, που άρχισε την καριέρα του από τον ΑΟ Ορεστιάδας. Πριν αναφέρουμε αναλυτικά τις πληροφορίες να σημειώσουμε ότι την Τρίτη 26/04 έγιναν οι κληρώσεις του ομαδικού σε παίδες και κορασίδες και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τις δουν στον ιστότοπο http://app.ttscore.io/customer/24.

# Το «Νίκος Σαμαράς» θα διατεθεί την Τετάρτη 27 Απριλίου για προπόνηση. Θα είναι ανοιχτό από τις 16:00 έως τις 20:00 πλήρως εξοπλισμένο και στρωμένο για την προπόνηση, αλλά και τους αγώνες.

# Μία φορά θα γίνει δωρεάν μεταφορά μελών από τις αποστολές με πούλμαν από και προς το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Στις 12:00 την Τετάρτη 27 Απριλίου μεγάλο λεωφορείο του τουριστικού ΚΤΕΛ Έβρου θ’ αναχωρήσει από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης για την Ορεστιάδα. Οι αποστολές των ομάδων, που δήλωσαν ότι προτίθενται να το χρησιμοποιήσουν θα ενημερωθούν στα κινητά των υπευθύνων τους. Οι διοργανωτές αναφέρουν ότι υπάρχουν ακόμα 30 θέσεις ελεύθερες αυτή τη στιγμή στο λεωφορείο, καθώς έχουν δηλώσει ότι θα το χρησιμοποιήσουν συνολικά 21 άτομα.

# Για τη δωρεά μετακίνηση της επιστροφής το πούλμαν θ’ αναχωρήσει για το αεροδρόμιο την Πρωτομαγιά στις 18:00 από την κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας. Οι διοργανωτές παρακαλούν όσους ενδιαφέρονται για τη μεταφορά να ενημερώσουν τη γραμματεία των αγώνων μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 29 Απριλίου προκειμένου να γίνει καλός προγραμματισμός.

# Δεν υπάρχει κυλικείο στο κλειστό γυμναστήριο. Θα μοιραστεί κατάλογος από τον χορηγό του Πανελληνίου πρωταθλήματος café espessionist, που με delivery έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζει με καφέδες, αναψυκτικά και σάντουιτς (τηλέφωνο 25520 22277), ενώ βέβαια οι αποστολές θα μπορούν να καλύπτουν ανάγκες τους κι από άλλα τοπικά μαγαζιά.

# Μεγάλο ατού της Ορεστιάδας το ότι θα εμφανίσει εξαιρετικό εξοπλισμό για το άθλημα. Το είχε προμηθευτεί από το διάστημα, που προετοιμαζόταν για το διεθνές τουρνουά νέων (το WTT Youth Contender, που ήταν να διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2021 και δυστυχώς ακυρώθηκε λόγω περιορισμένων δηλώσεων συμμετοχής) και περιλαμβάνει τραπέζια, φιλέ, τάραφλεξ κ.α. σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης έγινε σκίαση με ειδικά χαρτιά σε όλα τα τζάμια από όπου θα μπορούσε να περάσει φυσικό φως.

# Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε συνολικά 8 αγωνιστικά τραπέζια. Το ομαδικό ανοίγει το πρόγραμμα και το πρώτο ωράριο είναι την Πέμπτη 28 Απριλίου στις 15:00. Σε ξεχωριστό χώρο του γυμναστηρίου θα λειτουργήσει προθερμαντήριο με 4 τραπέζια.

# Στους συμμετέχοντες θα μοιραστούν δωροσακουλίτσες με μπουκαλάκια νερό, μπανάνα, κρουασάν και μπάρα.

# Το νέο κλειστό γυμναστήριο «Νίκος Σαμαράς» βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της πόλης και απέχει περίπου 2 χιλιόμετρα από την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας (πλατεία Δάσιου).

# Το τηλέφωνο των ραδιοταξί Ορεστιάδας είναι 2552025025 και 2552022484.

  • με πληροφορίες από το httf.gr
  • φωτογραφία η Ορεστιάδα από ψηλά: Δημήτρης Τριανταφυλλίδης


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 26 Απριλίου, 2022 20:50

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV