Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Μαΐου, 2024 11:09

Πανελλήνιες 2024: Τα θέματα που έπεσαν σήμερα στα Νέα Ελληνικά για τα ΕΠΑΛ

Ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας σήμερα Πέμπτη 30 Μαΐου τα θέματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024 για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ που εξετάζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα του μαθήματος «Νέα Ελληνικά».

Ένα διασκευασμένο κείμενο από το διαδίκτυο και ένα απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη «Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα» (1956) κλήθηκαν να αναλύσουν οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών.

Swiss Approval

Αντικείμενο και των δύο κειμένων είναι η σημασία και η χρησιμότητα που έχουν στη ζωή μας τα βιβλία.

Αναλυτικά, οι υποψήφιοι, πέραν των ερωτήσεων συντακτικού, λεξιλογίου και ερμηνείας, κλήθηκαν να γράψουν μία ομιλία, 200-250 λέξεων, με αφορμή το αρχικό κείμενο από το διαδίκτυο, που θα μπορούσαν να εκφωνήσουν στο σχολείο τους στο πλαίσιο ημερίδας για τη φιλαναγνωσία, στην οποία θα παρουσιάσουν την αξία του βιβλίου για τον άνθρωπο.

Επιπλέον, με αφορμή το απόσπασμα από το βιβλίο του Μενέλαου Λουντέμη, κλήθηκαν να αναπτύξουν τις σκέψεις τους για το ποια είναι η στάση των νέων της εποχής μας απέναντι στο βιβλίο.

Αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου, θα δώσουν το πρώτο μάθημα για τις Πανελλαδικές και οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, με την εξέταση του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας (επίσης μάθημα Γενικής Παιδείας).


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 30 Μαΐου, 2024 11:09

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV