Πυρά Πάλλα κατά βουλευτών για το ΚΥΤ Φυλακίου

Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 8 Απριλίου, 2021 11:05

Πυρά Πάλλα κατά βουλευτών για το ΚΥΤ Φυλακίου

Για τις εξελίξεις που αφορούν την επέκταση των δομών φιλοξενίας μεταναστών αλλά και την διαχείριση της πανδημίας από το πόστο του Αντιδήμαρχου Οικονομικών μίλησε σήμερα στο Ράδιο Έβρος ο κ. Δημήτρης Πάλλας.

Ο κ. Πάλλας αρχικά εξιστόρησε όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μέχρι και σήμερα αναφερόμενος στις δράσεις του Δήμου ,της Επιτροπής Αγώνα,της Κυβέρνησης και άλλων παραγόντων αναφορικά με την επέκταση του ΚΥΤ και του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ Φυλακίου εξαπολύοντας σκληρές εκφράσεις κατά των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού οι οποίοι όπως σημείωσε έπρεπε να είναι πιο διεκδικητικοί και να πιέσουν τον Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα είπε ότι δικαίως ο κ. Κελέτσης χαρακτηρίστηκε “κυβερνητικός ταχυδρόμος”, ο κ. Δημοσχάκης (στο πρόσωπο του οποίου αναγνωρίζει τις διοικητικές του γνώσεις) έπαιξε το ρόλο λαγού στην υπόθεση του ΚΥΤ ενώ ο κ. Δερμεντζόπουλος άργησε να τοποθετηθεί για το συγκεκριμένο θέμα ενώ ,όπως συμπλήρωσε, δέχεται την “όψιμη” μαχητικότητα του μετά τις δηλώσεις του την Κυριακή στο τέλος της σύσκεψης στο Φυλάκιο.

Σχετικά με την τελευταία εξέλιξη που θέλει η κυβερνητική χρηματοδότηση για την επέκταση των δομών του Φυλακίου να “φέυγει” από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και να μεταφέρεται σε αυτό της Προστασίας του Πολίτη ο κ. Πάλλας εξέφρασε τη δυσπιστία του προς την κυβέρνηση (όπως ανάφερε η Κυβέρνηση σταμάτησε να υπηρετεί το δόγμα “Καμία νέα Δομή στη Θράκη”) διαφοροποιούμενος από τη θέση του Δημάρχου κ. Μαυρίδη που την χαρακτήρισε “θετική εξέλιξη”.

Ο κ. Πάλλας αναφέρθηκε και στις φωνές που ζητούν τη σύσσωμη παραίτηση του Δημοτικού Συμβουλίου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δομές του Φυλακίου. Όπως είπε οι δημοτικοί σύμβουλοι που έχουν εκφραστεί υπέρ αυτής της πρότασης ουσιαστικά στρέφονται κατά των επικεφαλής τους οι οποίοι συμμετέχουν στην Επιτροπή Αγώνα και σημείωσε πως κανείς “δεν θα γίνει ήρωας” με την παραίτηση αντιθέτως θα καταφέρει να αφήσει έναν δήμο ακυβέρνητο εν μέσω πολλών προβλημάτων όπως η πανδημία του κορονοϊού.

Ο κ. Πάλλας αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο Δήμος Ορεστιάδας στην εποχή του κορονοϊού.

Έχουμε έλλειψη προσωπικού λόγω αδειών ειδικού σκοπού και δεν μπορούμε να εξυπηρετήσουμε τους πολίτες όπως θα θέλαμε.” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πάλλας τονίζοντας ωστόσο ότι έχουν ενισχυθεί οι υπηρεσίες καθαριότητας ενώ αναφορικά με το δικό του χαρτοφυλάκιο είπε ότι μειώθηκαν τα τέλη των τραπεζοκαθισμάτων κατα 50% ωστόσο η νομοθεσία δεν επιτρέπει τους δήμους να πάρουν δικές τους πρωτοβουλίες ελάφρυνσης των τελών. Παρ’ όλα αυτά έχει ληφθεί η απόφαση να μειωθούν τα τέλη φωτισμού και καθαριότητας ωστόσο δεν έχει μέχρι στιγμής κατέστη αδύνατο να εφαρμοστεί.

Τέλος ο κ. Πάλλας αναφέρθηκε στις δυσκολίες να γίνει η ορθή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου με τα αυξημένα έξοδα που έχει φέρει ο κορονοϊός αλλά όπως χαρακτηριστικά δήλωσε “τα καταφέραμε”.


Συντάκτης Γιάννης Βαβαλικούδης 8 Απριλίου, 2021 11:05

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV