Παιζω-πορία στο Δάσος Δαδιάς

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 3 Οκτωβρίου, 2019 09:41

Παιζω-πορία στο Δάσος Δαδιάς

Το πρόγραμμα ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για παιδιά και γονείς, κάνει επίσημα την έναρξη του για τη φετινή ορειβατική χρονιά με εξόρμηση στο δάσος της Δαδιάς.

Το πρόγραμμα ΠαΙζΩ-ΠοΡίΑ του Ορειβατικού Συλλόγου Κομοτηνής για παιδιά και γονείς, κάνει επίσημα την έναρξη του για τη φετινή ορειβατική χρονιά με εξόρμηση στο δάσος της Δαδιάς την Κυριακή 6 Οκτωβρίου.

Η πεζοπορική διαδρομή θα είναι βαθμού δυσκολίας 1, διάρκειας περίπου 3 ωρών. Αναχώρηση από Κομοτηνή στις 8:00 π.μ., από το πάρκινγκ της πρώην Νομαρχίας. Η μετάβαση θα πραγματοποιηθεί με ιδιωτικά μέσα.
Οι συμμετέχοντες θα καταγραφούν στη συνάντηση αναχώρησης το πρωί της Κυριακής. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να έχουν μαζί τους ένα σακίδιο με νερό και κολατσιό, μια αλλαξιά ρούχα και ένα αδιάβροχο. Προτιμήστε παπούτσια πεζοπορίας ή αθλητικά τρακτερωτά.

Το Δάσος αποτελεί προστατευόμενη περιοχή από το 1980. Πρόκειται για ένα από τα τελευταία καταφύγια των αρπακτικών πουλιών σε όλη την Ευρώπη.
Ιδιαίτερα όσον αφορά στο μαυρογύπα (Aegypius monachus), η προστατευόμενη περιοχή του Δάσους Δαδιάς έχει εξαιρετική σημασία αφού εδώ βρίσκεται η μία από τις δύο τελευταίες Ευρωπαϊκές αποικίες αυτού του σπάνιου αρπακτικού.

Στο χώρο λειτουργεί Αναψυκτήριο / Εστιατόριο χωρητικότητας 100 ατόμων, Πωλητήριο με έντυπο υλικό και αναμνηστικά δώρα και το Κέντρο Ενημέρωσης, στο οποίο οι συμμετέχοντες στην εξόρμηση θα πληροφορηθούν γενικά για την περιοχή, αλλά και για άλλα ενδιαφέροντα μέρη σε όλο το Νομό.

Μετά την ενημέρωση οι συμμετέχοντες θα επισκεφθούν το δάσος και το παρατηρητήριο αρπακτικών πουλιών. Υπάρχουν δύο μονοπάτια για το Παρατηρητήριο μέσα από το δάσος με συνολική διάρκεια 2-3 ώρες πεζοπορίας και παρατήρησης.

Παιζω-πορία στο Δάσος Δαδιάς

 


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 3 Οκτωβρίου, 2019 09:41

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV