- 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
- 1 μπρόκολο μεσαίο
- 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
- αλάτι
- πιπέρι
- θυμάρι
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. μπούκοβο
- 2 σκ. σκόρδο
- 400 γρ. κρέμα γάλακτος 20%
- 50 γρ. λιαστή τομάτα
- φρέσκια ρίγανη
- 200 γρ. νιβατό
Για το σερβίρισμα
- θυμάρι
- πιπέρι
Η Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών καθιερώθηκε το 1998, με πρωτοβουλία της Ένωσης των Ευρωπαίων Βιομηχάνων Ζυμαρικών (UNAFPA) για να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τη γευστική και θρεπτική αξία των ζυμαρικών.
Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 Οκτωβρίου, σε ανάμνηση του πρώτου συνεδρίου της Ένωσης το 1995.
Για το σερβίρισμα