Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών – Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στην Ορεστιάδα

Συντάκτης Νewsroom 14 Σεπτεμβρίου, 2019 12:16

Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών – Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών στην Ορεστιάδα

Η Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών (World First Aid Day) καθιερώθηκε το 2000, με πρωτοβουλία του Ερυθρού Σταυρού και της Ερυθράς Ημισελήνου, για να τονισθεί η σπουδαιότητα των Πρώτων Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και στην καθημερινότητα, εκεί όπου η έγκαιρη και σωστή παρέμβαση μπορεί να αποτρέψει μια αναπηρία ή να σώσει μια ζωή. Λαμβάνει χώρα το δεύτερο Σάββατο κάθε Σεπτεμβρίου.

Η σπουδαιότητα της γνώσης των πρώτων βοηθειών είναι προφανής εάν αναλογιστούμε ότι στην Ευρώπη συμβαίνουν 100 εκατομμύρια περίπου έκτακτα περιστατικά σε ετήσια βάση. Επιπλέον οι Ευρωπαίοι πολίτες στις μέρες μας καλούνται να αντιμετωπίσουν τις λεγόμενες σύγχρονες απειλές, όπως τα τεχνολογικά ατυχήματα, την αύξηση των τροχαίων, εργατικών ατυχημάτων, καρδιακών επεισοδίων καθώς και ατυχήματα που προκύπτουν από τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2019, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού του Περιφερειακού Τμήματος Ορεστιάδας θα πραγματοποιήσει εκδήλωση παρουσίασης πρώτων βοηθειών.

Η παρουσίαση θα γίνει στην πλατεία Δασίου Ορεστιάδας (κεντρική πλατεία) απογευματινές ώρες με ώρα έναρξης 19:00.

 


Συντάκτης Νewsroom 14 Σεπτεμβρίου, 2019 12:16

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV