Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας «Γνωρίζω και αγαπώ το Δάσος»

Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2019 12:03

Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας «Γνωρίζω και αγαπώ το Δάσος»

Η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας έχοντας ως στόχο να φέρει τον άνθρωπο κοντά στο δάσος και να του κεντρίσει το ενδιαφέρον να το γνωρίσει  και να το αγαπήσει.

Συμπίπτει με την έναρξη της εαρινής ισημερίας και την πρώτη ημέρα της άνοιξης και της διάθεσης του ανθρώπου να προστατέψει το δάσος και να αναδείξει την αξία του.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς Λευκίμης Σουφλίου, σε συνεργασία με το Δήμο Σουφλίου, διοργάνωσαν σχετική εκδήλωση στην κεντρική πλατεία του Σουφλίου με πρωταγωνιστές καλεσμένους παιδιά, σχολικής και προσχολικής ηλικίας, αλλά και πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Το θέμα της φετινής εκδήλωσης, «Γνωρίζω και αγαπώ το Δάσος», απευθυνόταν κυρίως στους μικρούς μας φίλους αλλά και σε όλους αυτούς που εκπαιδεύουν και αναδεικνύουν τη σχέση των παιδιών με το φυσικό περιβάλλον.

Η εκδήλωση ξεκίνησε από το Δημοτικό θέατρο Σουφλίου, όπου εκεί τα παιδιά μέσω παρουσίασης από εκπρόσωπο του Φορέα Διαχείρισης, κλήθηκαν να γνωρίσουν το δάσος και την αξία του και να το αγαπήσουν για τα αγαθά που προσφέρει.

Στη συνέχεια, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα για το Δάσος, ξεκίνησαν δυναμική πορεία προς τη κεντρική πλατεία του Σουφλίου.

Οι ζωηρές φωνούλες των παιδιών δώσανε δυναμικά μηνύματα όπως: ¨Σώσε το Δάσος, κέρδισε τη ζωή», «Δάσος βρίσκω, Δάσος αφήνω», «Θα φωνάξουμε με φωνή δυνατή, σε όλη την Ευρώπη να ακουστεί, το Δάσος πρέπει να διαφυλαχτεί», κλπ και ξεσήκωσαν το κοινό με τον περίσσιο ενθουσιασμό που έδειξαν.


Συντάκτης Νewsroom 24 Μαρτίου, 2019 12:03

Συνεντεύξεις

Μουρμούρια

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV