Παγκόσμια διάκριση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 28, 2018 14:43

Παγκόσμια διάκριση για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

1ο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης στην κατάταξη με κριτήριο “Presence” σύμφωνα με το Ranking Web of Universities για το 2018

1ο στην Ελλάδα και 299ο στον κόσμο το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, βρίσκεται σύμφωνα με το Ranking Web of Universities για το 2018.

Σύμφωνα με την κατάταξη που γνωστοποίησε ο κ. Περικλής Γκόγκας, αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ, το πανεπιστήμιο βρίσκεται στην θέση αυτή στην κατάταξη με κριτήριο “Presence”. Δηλαδή, με βάση την αξιολόγηση της παγκόσμιας απόδοσης του πανεπιστημίου αναφορικά με τις ερευνητικές και εκπαιδευτικές του δραστηριότητες και τον αντίκτυπό τους στην διεθνή κοινότητα.

Στην έρευνα περιλαμβάνονται περίπου 30.000 πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο, κάτι που σημαίνει ότι βρίσκεται στο top 0.9% όλων των πανεπιστημίων με το κριτήριο του Presence και στο 3.27% με κριτήριο την Αριστεία (Excellence).

Όλα αυτά, σημειώνει ο κ. Γκόγκας, επιβεβαιώνουν και δείχνουν την ανοδική πορεία ενός από τα νεότερα ελληνικά δημόσια περιφερειακά πανεπιστήμια με ενεργό και ισχυρό ρόλο στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα.

Πηγή: paratiritis-news


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Ιανουάριος 28, 2018 14:43

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV

Εγγραφείτε στο Newsletter