Ουρανία Νταπιάπη: Δεν θέλουμε να χαθεί το Τμήμα Ψυχολογίας, αλλά για τα παιδιά μας είμαστε κάθετοι

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Δεκεμβρίου, 2021 18:44

Ουρανία Νταπιάπη: Δεν θέλουμε να χαθεί το Τμήμα Ψυχολογίας, αλλά για τα παιδιά μας είμαστε κάθετοι

Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που αφορά στο συγκεκριμένο θέμα έχει ακυρωθεί από τον Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης“, υπενθύμισε σήμερα το πρωί μιλώντας στο Ράδιο Έβρος και στην εκπομπή Εβροσκόπιο η Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Διδυμοτείχου Ουρανία Νταπιάπη, σχετικά με την επικαιροποίηση του θέματος παραχώρησης του σχολείου για την προσωρινή στέγαση του Τμήματος Ψυχολογίας στο Διδυμότειχο.

Σημείωσε πως “Θέλουμε να έρθει το τμήμα, αλλά όχι μ’ αυτές τις συνθήκες, όχι μ’ αυτούς τους χειρισμούς. Πού είναι αυτά που ζητήσαμε από τον υπουργό, από τη Σύγκλητο, από το δήμαρχο; Πού είναι η μελέτη βιωσιμότητας και σκοπιμότητας. Έχει γίνει καμία μελέτη να δούμε αν θα μείνει εδώ η σχολή;” Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Νοσηλευτικής Σχολής, για την οποία τόνισε πως: “η Νοσηλευτική ήρθε, ταλαιπωρήθηκαν οι φοιτητές και οι διδάσκοντες, και όπως ήρθε, φεύγει“…


Καταγγελτική εμφανίστηκε και για τη θέση που τηρούν οι τρεις κυβερνητικοί βουλευτές του Έβρου: “Πού είναι επιτέλους αυτοί οι βουλευτές να βγουν να μιλήσουν δημόσια, όχι μυστικά για αυτά που θέλουν να κάνουν. Δεν έχει βγει να τοποθετηθεί κανείς ξεκάθαρα για ό,τι αφορά στο 3ο Δημοτικό Σχολείο. Όλα κρυφά τα κάνουν αυτοί οι βουλευτές, και μόλις ζοριστούν αρχίζουν να μιλούν με γρίφους“…

Σε σχέση με το ενδεχόμενο να λειτουργεί το σχολείο με διπλή βάρδια, το πρωί για τους μαθητές του δημοτικού και το απόγευμα για τους φοιτητές, υποστήριξε πως “δεν στέκει βάσει νόμου η συστέγαση. Βάσει σημερινού νόμου, δεν στέκει σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης να συστεγαστεί ούτε με μαθητές δευτεροβάθμιας, πόσο μάλλον με ενήλικες φοιτητές“.

Εξέφρασε για μία ακόμη φορά τη διαμαρτυρία της για την απαξίωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και των εκπαιδευτικών του σχολείου από τους εμπλεκόμενους φορείς. Συγκεκριμένα: “Όλα τα μαθαίνουμε εκ των υστέρων“, είπε. “Ανακοινώθηκε απλά στον διευθυντή του σχολείου, μέχρι και ποιοι τοίχοι θα πέσουν. Αντί πρώτα ιεραρχικά να μιλήσουμε μεταξύ μας και μετά να πάμε στους ανωτέρους, γίνονται όλα κρυφά, και εμείς τα μαθαίνουμε στο τέλος“.

Σε σχέση με την επικοινωνία του Συλλόγου με το δήμαρχο Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου, η κ. Νταπιάπη δήλωσε πως δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, σε σχέση με τις αποφάσεις και τους χειρισμούς του για το Τμήμα Ψυχολογίας. “Όταν πήγαμε πρώτη φορά στο δήμαρχο και μιλήσαμε, πρώτα πρώτα μας έλεγε ψέματα, ότι σε 16 μήνες θα είναι έτοιμη η Σχολή. Τι είναι η Σχολή, περίπτερο; Ότι σε 16 μήνες θα χτιστεί ολόκληρο κτίριο;” είπε, ωστόσο διευκρίνισε ότι σε προσωπικό επίπεδο δεν υπάρχει καμία αντιπαράθεση με το δήμαρχο, καθώς σε άλλα παράλληλα θέματα έχουν άριστη συνεργασία.

Επιπλέον, σημείωσε πως άμεσα θα απευθυνθούν στην Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή της Εκπαίδευσης, της οποίας η αποστολή είναι η επίτευξη υψηλής ποιότητας ανώτατη εκπαίδευση. “Θα στείλουμε φωτογραφίες του σχολείου και το ιστορικό όλου αυτού του θέματος, γιατί όταν συναντηθήκαμε με τον κ. Συρίγο, και ο ίδιος αναφέρθηκε αλλά πολύ λίγο και ελαφρά στην Εθνική Ανεξάρτητη Αρχή. Αλλά δεν ξέρουμε αν αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν τι ακριβώς συμβαίνει εδώ“. Αν δεν υπάρξει και από κει ανταπόκριση, “θα πάμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο γιατί υπάρχει και ο Οργανισμός OLAF που είναι υπεύθυνος για το πού πάνε όλα τα κονδύλια“. Επίσης, διευκρίνισε ότι όλο το ιστορικό το γνωρίζει και η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, της απευθύνονται τακτικά εγγράφως για το θέμα, όπως και σε όλους όσοι τους αφορά το θέμα, προκειμένου να γνωρίζουν τις κινήσεις τους.

Σε ερώτηση σχετικά με τα εμπόδια που ενδεχομένως φέρνει ο Σύλλογος στην ίδρυση του Τμήματος, η κ. Νταπιάπη σχολίασε: “Δεν είναι εμπόδιο. Αυτό που κάνουμε είναι πρόληψη για να μην έρθει μεγαλύτερη καταστροφή στο Διδυμότειχο“. Εξήγησε πως το ενδιαφέρον τους μετατίθεται και στην μετέπειτα περίοδο, αν δηλαδή παραχωρηθεί τελικά το συγκεκριμένο σχολείο και μετά, “όταν θα φύγει η Σχολή και θα πάει στη μόνιμη θέση της, θέλω να δω τι θα γίνει μετά το 3ο Δημοτικό Σχολείο. Ξέρουν πολύ καλά ότι μετά θα έχει κλείσει το σχολείο. Δεν αναπτύσσονται έτσι οι τόποι. Αν θεωρούμε ανάπτυξη να κλείσει ένα σχολείο, θα προτιμούσα να βρουν τρόπους να αυξηθεί ο πληθυσμός. Αλλά αυτό είναι δύσκολο, θέλει μελέτη, χρόνο, τρόπο“. Άλλωστε, υποστήριξε ότι “δεν πιστέψαμε ποτέ πως έχει κανείς κακή πρόθεση“, επαναλαμβάνοντας καταληκτικά το ερώτημα: “θέλω να μας πούνε πώς βλέπουν τα παιδιά μας. Σαν αντικείμενα που τα πάω από δω κι από κει;“, διευκρινίζοντας πως πρόκειται για 145 παιδιά, εκ των οποίων τα 15 μόνο έρχονται από χωριά και όλα τα άλλα ζουν μέσα στο Διδυμότειχο.

  • Δείτε σχετικά:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Τμήμα Ψυχολογίας: Συμφωνία για το 3ο Δημοτικό – Στις 22/12 συνάντηση με Συρίγο

Αντιδρούν έντονα οι γονείς του 3ου Δημ. Σχολείου Διδυμοτείχου στις νέες εξελίξεις

  • Ακούστε αναλυτικά:

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 13 Δεκεμβρίου, 2021 18:44

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV