Όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ – Μ. Βορίδη

Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2019 09:12

Όσα συζητήθηκαν στην συνάντηση κτηνοτροφικών συλλόγων ΑΜΘ – Μ. Βορίδη

Εκπρόσωποι 8 κτηνοτροφικών συλλόγων από την Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη πραγματοποίησαν την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρη συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη

Το πρώτο και βασικό θέμα ήταν η υποχρεωτική σύναψη συμφωνητικών στις πωλήσεις γάλακτος για το οποίο θέμα ετοιμάζουν πρόταση οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι. Ακόμη τα σχέδια βόσκησης αλλά και η νέα ΚΑΠ ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν στον Υπουργό.

Μιλώντας στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ ο Νίκος Δημόπουλος αναφέρθηκε στα όσα συζητήθηκαν με τον Υπουργό αλλά σημείωσε πως η συνάντηση ήταν αρκετά σύντομη. Ακόμη ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε και στην συνάντηση των κτηνοτροφικών συλλόγων με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστο Μέτιο ο οποίος δήλωσε πως θα γίνει μία προσπάθεια να επισκεφθεί ο Υπουργός την περιοχή έτσι ώστε να υπάρχει χρόνος να συζητηθούν όσα απασχολούν τον κλάδο.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου:

ΥπΑΑΤ, Μ. Βορίδης: Εργαζόμαστε για τη διασφάλιση αξιοπρεπών τιμών στους παραγωγούς  και καταπολέμηση των παράνομων ελληνοποιήσεων

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης συναντήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν τα ζητήματα που τους απασχολούν με κυρίαρχο αυτό των συμβολαίων αγοράς γάλακτος με συγκεκριμένους όρους μεταξύ κτηνοτρόφων και επιχειρήσεων και τους ελέγχους για την αντιμετώπιση των ελληνοποιήσεων.

Ο Υπουργός τόνισε ότι στόχος του είναι να βρεθεί ο τρόπος για να διασφαλιστεί μία αξιοπρεπής τιμή για τον παραγωγό ενώ ανέλυσε λεπτομερώς τον σχεδιασμό του στο ζήτημα της αντιμετώπισης των ελληνοποιήσεων και του μιμητισμού αγροτικών προϊόντων όπως το γάλα και το κρέας.

 


Συντάκτης Νewsroom 26 Νοεμβρίου, 2019 09:12

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV