Ορεστιάδα: Συνελήφθη ο επιτήδειος που επιχειρούσε χθες τηλεφωνικές απάτες – Πολλές οι απόπειρες και σήμερα

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2023 11:16

Ορεστιάδα: Συνελήφθη ο επιτήδειος που επιχειρούσε χθες τηλεφωνικές απάτες – Πολλές οι απόπειρες και σήμερα

Την άμεση εξιχνίαση και σύλληψη μέλους της σπείρας που “χτυπούσε” χθες στην Ορεστιάδα με τηλεφωνικές απόπειρες εξαπάτησης πολιτών κατάφεραν οι αστυνομικοί της Ορεστιάδας

Χθες, 1 Νοεμβρίου, όπως ανέφερε το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ μετά από καταγγελία πολίτη που προσπάθησαν οι επιτήδειοι να εξαπατήσουν, άγνωστοι καλούσαν σωρηδόν πολίτες στην περιοχή της Ορεστιάδας και λέγοντας πως δήθεν συγγενής τους έχει εμπλακεί σε τροχαίο ζητούσαν χρηματικά ποσά προσποιούμενοι τους ιατρούς ή αστυνομικούς κατά περίπτωση. Πολίτες που αντιλήφθηκαν ωστόσο την απόπειρα εξαπάτησης ειδοποίησαν τις αστυνομικές αρχές και το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και με αυτόν τον τρόπο συνελήφθη μέλος σπείρας που επιπλέον εμπλεκόταν σε απάτη σε βάρος ημεδαπής στην Αλεξανδρούπολη από την οποία απέσπασαν χρηματικό ποσό.

Το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ διερευνώντας το θέμα από έγκυρες πηγές έγινε γνωστό πως ακόμα και σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, εξακολουθούν οι δράστες να επιχειρούν απόπειρες εξαπάτησης τηλεφωνικά στην περιοχή, καθώς η Αστυνομική Διεύθυνση Ορεστιάδας δέχτηκε πολλές καταγγελίες. Οι “εγκέφαλοι” των κυκλωμάτων αυτών εντοπίζονται στην Βουλγαρία σύμφωνα με ασφαλείς πηγές.


Καίρια η διαρκής ενημέρωση και εγρήγορση των πολιτών ως προς την σύλληψη των δραστών και ως προς αυτό τονίζεται πως μεταξύ των πρακτικών των επιτήδειων είναι να τηλεφωνούν πολλαπλά, να ασκούν έντονη πίεση στα υποψήφια θύματα και να στοχεύουν κυρίως σε σταθερά τηλέφωνα οικισμών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των αστυνομικών αρχών:

Συνελήφθη αλλοδαπός, μέλος σπείρας που δραστηριοποιούνταν στην εξαπάτηση πολιτών

Τα μέλη της σπείρας τηλεφωνούσαν σε πολίτες σε περιοχές του Έβρου και προσπαθούσαν να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά

Εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο υποθέσεις απατών εκ των οποίων μία τετελεσμένη και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν την 31-10-2023 και την 1-11-2023 σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, στην Αλεξανδρούπολη και την Ορεστιάδα αντίστοιχα.

Χθες το μεσημέρι στην Ορεστιάδα, συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ορεστιάδας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του που αναζητούνται.

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί άγνωστος δράστης κάλεσε τηλεφωνικά τη μία παθούσα προσποιούμενος τον αστυνομικό και με το πρόσχημα ότι προτίθεται να υποθάλψει συγγενικό της πρόσωπο το οποίο έχει προκαλέσει θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα απαίτησε χρηματικό ποσό για την παροχή των υπηρεσιών του, πλην όμως δεν κατάφερε να της αποσπάσει το συμφωνηθέν ποσό καθώς έγιναν αντιληπτές οι προθέσεις του.

Επιπλέον ύστερα από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι, οι ανωτέρω δράστες με την ίδια μέθοδο την 31-10-2023 στην Αλεξανδρούπολη κατάφεραν να εξαπατήσουν μία ημεδαπή, πείθοντάς την να συγκεντρώσει χρήματα και στη συνέχεια να τα παραδώσει σε προκαθορισμένο σημείο στον συλληφθέντα δράστη.

Κατασχέθηκαν ένα όχημα ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων και ένα κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του δράστη.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας, για την ταυτοποίηση των συνεργών τού και την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2023 11:16

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV