Ορεστιάδα: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν οι αγρότες

Συντάκτης Νewsroom Οκτώβριος 5, 2018 13:00

Ορεστιάδα: Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχωρούν οι αγρότες

Σε κινητοποίηση αποφάσισαν να προχωρήσουν οι αγρότες του Βορείου Έβρου για τα προβλήματα που ταλανίζουν τον αγροτικό τομέα της περιοχής

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ορεστιάδας οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της περιοχής συζήτησαν για τα πολλά προβλήματα που σημειώθηκαν σε πολλές καλλιέργειες την φετινή χρονιά και αποφάσισαν την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Τρίτη 9 Οκτώβριου 2018 και  ώρα 11:00  στην πλατεία της Ορεστιάδας.

Δείτε το κάλεσμα που απευθύνει σε αγρότες και κτηνοτρόφους η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Έβρου «Η ΕΝΟΤΗΤΑ»:

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι

Η φετινή χρονιά είναι για όλους μας  μια δύσκολη χρονιά. Από τη μια τα συσσωρευμένα προβλήματα από τις πολιτικές της ΚΑΠ και των Ελληνικών κυβερνήσεων και από την άλλη ο αντιαγροτικός κανονισμός του ΕΛΓΑ που ΔΕΝ  μας  καλύπτει και ΔΕΝ  αποζημιώνει στο 100% τις  ζημιές,   από όλες τις αιτίες καταστροφής,  σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο,  μας έχουν  φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Αδυνατούμε πια να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας , αδυνατούμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Η κυβέρνηση γνωρίζει τα προβλήματά μας αλλά σιωπά.  Συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις,   πολιτική που έχει σαν στόχο να καταστρέψει τους χιλιάδες μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους , για να χαρίσει  τη γη και το χρυσοφόρο κύκλωμα της παραγωγής, της μεταποίησης, της εμπορίας  των αγροτικών προϊόντων  σε λίγους επιχειρηματικούς ομίλους και  νεοτσιφλικάδες.

Συνάδελφοι αγρότες και κτηνοτρόφοι,  μας ζητάνε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Πως όμως μπορεί να γίνει αυτό,  όταν αγοράζουμε το πετρέλαιο 1,40 ευρώ , την ώρα που  ο μέσος όρος της τιμής στην Ευρώπη είναι 0,60 και στους εφοπλιστές το δίνουν 0,40 ευρώ. Φτάνει πια η κοροϊδία .

Βγαίνουμε δυναμικά στο δρόμο του αγώνα  και διεκδικούμε:

  • Να ξοφλήσει εδώ και τώρα η ΕΒΖ τις υποχρεώσεις της προς τους τευτλοπαραγωγούς.
  • Να καλύψει η κυβέρνηση τις απώλειες εισοδήματος από την ανομβρία και το πράσινο σκουλήκι.
  • Απαιτούμε άμεσα μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
  • Να σταματήσουν τα χαράτσια και η φοροληστεία .
  • Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ προσαυξημένο με 3.000ευρώ για κάθε παιδί.
  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων.
  • ΕΛΓΑ: κρατικός φορέας με επαρκή κρατική χρηματοδότηση.

Τρίτη 9 Οκτώβρη 2018  ώρα 11 –  Όλοι στην  πλατεία Ορ- δας

ΝΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΔΥΝΑΤΑ Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ


Συντάκτης Νewsroom Οκτώβριος 5, 2018 13:00

Συνεντεύξεις

Ράδιο Έβρος TV