Ορεστιάδα: Το Σάββατο το Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 26 Απριλίου, 2024 11:01
Swiss Approval

Ορεστιάδα: Το Σάββατο το Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ

Με σύνθημα «Πολεμάμε το άδικο, χτίζουμε το αύριο, με το ΚΚΕ αλλάζουμε τα δεδομένα», το Μαθητικά Φεστιβάλ της ΚΝΕ, θα γίνει το Σάββατο 27/4 στις 19:00 στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας μπροστά από το δημαρχείο.

Οι μαθητικοί αγώνες, το Εθνικό Απολυτήριο, το θέμα της βίας κατά των γυναικών, οι επικείμενες ευρωεκλογές, οι ελεύθεροι χώροι στις γειτονιές, ο πόλεμος στην περιοχή μας, είναι μερικά μόνο από τα θέματα που θα συζητήσουμε στο Μαθητικό Φεστιβάλ με διάφορες μορφές, όπως project, εκθέσεις, παιχνίδια, ομιλίες, ενώ θα γινει και τουρνουά σκάκι.

Γιατί εμείς θέλουμε να ζούμε ειρηνικά, χωρίς πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά.


Εμείς θέλουμε να έχουμε ελεύθερο χρόνο και δωρεάν πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό.

Να πηγαίνουμε σε ένα σχολείο με όλα τα απαραίτητα, που θα είναι ασφαλές, σύγχρονο, δημιουργικό και δωρεάν για όλα τα παιδιά. Που δε θα διαχωρίζει τους μαθητές ανάλογα με την τσέπη, αλλά θα τα δίνει όλα σε όλους. Δε θα μας αντιμετωπίζει σαν “παπαγαλάκια” ή “ρομπότ”, αλλά ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες.

Εμείς θέλουμε να πληρώσουν όλοι οι ένοχοι για το έγκλημα στα Τέμπη: κράτος, υπουργοί, κυβερνήσεις, εταιρεία. Να μην υπάρξουν “νέα Τέμπη”! Γι’ αυτό και αγωνιζόμαστε κάθε μέρα για τις ζωές μας, τη μόρφωση και το μέλλον μας!

Με τον αγώνα μας μπορούμε να τα κάνουμε πραγματικότητα!

Οι μαθητές της Β’ και Γ’ Λυκείου έχουμε ακόμα μια ευκαιρία! Στις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου ψηφίζουμε ΚΚΕ. Για να στείλουμε πανευρωπαϊκό μήνυμα αντεπίθεσης, αγώνα και ελπίδας, καταδίκης της ΕΕ των πολέμων και της εκμετάλλευσης. Δεν απέχουμε, δίνοντας το δικαίωμα να μιλάνε στο όνομα των μαθητών όσοι μας κλέβουν τη ζωή!

ΚΚΕ, η δύναμή σου, ο φόβος τους.

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη, την αμφισβήτηση, τη σύγκρουση!


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 26 Απριλίου, 2024 11:01

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV