Ορεστιάδα: Ενημερωτικό event διάδρασης “Ο Περπατώ στη σχολή μου”

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 19, 2019 07:32

Ορεστιάδα: Ενημερωτικό event διάδρασης “Ο Περπατώ στη σχολή μου”

Ενημερωτικό event διάδρασης σχετικά με την αναπηρία “Ο Περπατώ στη σχολή μου” στην Ορεστιάδα

Στη Σχολή Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης θα πραγματοποιηθεί το ενημερωτικό event διάδρασης σχετικά με την αναπηρία “Ο Περπατώ στη σχολή μου”.

Το ενημερωτικό event θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια του έργου «Νεανικές Δράσεις» του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Η σχολή σου γνωρίζει την αναπηρία; Ποια είναι η σχέση της εκπαίδευσης, της αναπηρίας και του επαγγέλματός σου;

Στελέχη του Συλλόγου Ατόμων με Κινητική Αναπηρία και Φίλων ν. Ροδόπης  «ΠΕΡΠΑΤΩ» θα ενημερώσουν φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό για την αναπηρία σαν χώρο ένταξης και συμπερίληψης μέσα στην κοινωνία.

Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2019 και ώρες 12:00 έως 15:00 στην αίθουσα Δ’, φουαγιέ της Σχολής Επιστημών Γεωπονίας και Δασολογίας.

Hosts: Σπύρος Νταντανίδης και Δημήτρης Καρυπίδης

Ο Σύλλογος «ΠΕΡΠΑΤΩ» εμπεριέχεται στην λίστα των 43 επιλεχθέντων φορέων και συλλογικοτήτων οι δράσεις των οποίων θα χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του έργου «Νεανικές Δράσεις» του Υφυπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.

Τα project που κατατέθηκαν και εγκρίθηκαν παρουσιάστηκαν σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και αναμένεται να χρηματοδοτηθούν από το εθνικό σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του ΥΜΑΘ, με την αρωγή της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς.

Η ιδέα για το project του «ΠΕΡΠΑΤΩ» ανήκει στον κινηματογραφιστή και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κ. Σπύρο Νταντανίδη, ο οποίος όντας φοιτητής της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ έγινε αποδέκτης μίας πρότασης από έναν συμφοιτητή του για τη διοργάνωση μίας ομιλίας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την καταπάτηση της καθημερινότητας ενός ατόμου με αναπηρία υπό νομική σκοπιά τόσο την Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια.

Με πληροφορίες από paratiritis-news.gr

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Μάρτιος 19, 2019 07:32

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200
NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV