Ορεστιάδα: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ και σε Γενική απεργία

Συντάκτης Νewsroom 31 Οκτωβρίου, 2022 11:20

Ορεστιάδα: Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στην ΔΕΗ και σε Γενική απεργία

Κάλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας, στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ορεστιάδα αλλά και στην Γενική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία απευθύνουν σύλλογοι και σωματεία της περιοχής

Μετά την συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Ορεστιάδας και την συζήτηση για τα εντεινόμενα λόγω ακρίβειας θέματα που αντιμετωπίζουν πολίτες και επαγγελματίες, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Βύσσας και Τριγώνου, τα Σωματεία Τουριστικών επαγγελμάτων Ν. Έβρου και συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου και η Β΄ ΕΛΜΕ Έβρου καλούν στην Γενική απεργία την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου και ώρα 10:30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Ορεστιάδα. Παράλληλα καλούν και σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρία-προπομπό της απεργίας στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ορεστιάδα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 10:00 π.μ.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

 ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ -ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 πμ ΣΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

“Δεν προσαρμοζόμαστε – Αγωνιζόμαστε για να ζήσουμε”

Η 9η Νοέμβρη πρέπει και μπορεί να αποτελέσει έναν μεγάλο αγωνιστικό σταθμό που θα δώσει πνοή σε νέους, μαζικότερους συλλογικούς αγώνες των εργαζομένων, μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους, τους βιοπαλαιστές αγρότες, τη νεολαία, μετατρέποντας τον «δύσκολο χειμώνα» για τον οποίο προετοιμάζουν τον λαό σε περίοδο αποφασιστικής αγωνιστικής ανάτασης και ανυποχώρητης πάλης.

Σήμερα οι λόγοι για να πιαστούμε χέρι – χέρι στον δρόμο του αγώνα είναι περισσότεροι

Γιατί σήμερα εμείς οι εργαζόμενοι βλέπουμε το εισόδημά μας να εξανεμίζεται από το μεγάλο κύμα της ακρίβειας. Βλέπουμε τους χαμηλούς μισθούς, τις μεσαιωνικές συνθήκες εργασίας, την τραγική κατάσταση στην υγεία, την παιδεία και δεν ανεχόμαστε να ζούμε σε αυτήν την κατάσταση. Δεν αποδεχόμαστε τα ψίχουλα που μας πετάνε με τα διάφορα voucher, pass και τα κουπόνια του μισού ντεπόζιτου βενζίνης.

Γιατί σήμερα οι μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες, έμποροι και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, δεν ανεχόμαστε άλλο τις απειλές για κόψιμο του ρεύματος στο σπίτι και στην επιχείρηση, επειδή αδυνατούμε να πληρώσουμε τους υπέρογκους λογαριασμούς. Δεν αντέχουμε τη μεγάλη ακρίβεια στις πρώτες ύλες, στα νοίκια και στα καύσιμα που εξανεμίζουν το εισόδημά μας. Δεν αντέχουμε να πληρώνουμε άλλο άδικους φόρους και χαράτσια.

Γιατί σήμερα πολλοί αγρότες εγκαταλείπουμε τις καλλιέργειες μας, αδυνατώντας να καλύψουμε τα καλλιεργητικά έξοδα. Η εκμετάλλευση που δεχόμαστε ως παραγωγοί είναι διπλή, γιατί πουλάμε πάμφθηνα τα προϊόντα μας σε μια περίοδο που το κόστος παραγωγής έχει διπλασιαστεί και ταυτόχρονα φτάνουν στη λαϊκή κατανάλωση από 6 έως και 10 φορές ακριβότερα.

Γιατί σήμερα οι συνταξιούχοι δεν αποδεχόμαστε τα λίγα ψίχουλα που μας πετάνε για να μας κλείσουν το στόμα, αντί να έχουμε αξιοπρεπείς συντάξεις τις οποίες πληρώσαμε με τον μόχθο μιας ολόκληρης ζωής.

Γιατί σήμερα οι μαθητές και οι φοιτητές νιώθουμε τα όνειρά μας να φεύγουν μέσα από τα χέρια τους καθώς ερχόμαστε αντιμέτωποι με τη μορφωτική υποβάθμιση, την υποχρηματοδότηση των αναγκών, την ακρίβεια, τα εξωφρενικά ενοίκια, την καταστολή.

Γιατί όλοι μαζί συνεχίζουμε να ματώνουμε πληρώνοντας το 95% των άδικων άμεσων και έμμεσων φόρων, φοροχαράτσια όπως ο ΕΝΦΙΑ που πολλοί θα καταργούσαν, αλλά κανένας δεν το έκανε. Γιατί μετά από 3 χρόνια πανδημίας, η πολιτική υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης, υπονομεύει τις ανάγκες των ασθενών για πρόσβαση στην Υγεία.


Αυτά που μας ενώνουν είναι πολλά.

Είναι η θέληση όλων μας για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια εμείς και οι οικογένειές μας.

Ας ενώσουμε τις φωνές διεκδίκησης για να ακουστούμε πιο δυνατά για:

 • Δραστική μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές, κατάργηση του ΦΠΑ, στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής και ένδυσης.
 • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις πάνω από τον πληθωρισμό.
 • Συλλογικές Συμβάσεις που να κατοχυρώνουν την μόνιμη σταθερή εργασία για όλους, με 7ωρο – 35ωρο – 5ήμερο,την Κυριακάτικη αργία. Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες.
 • Τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης για τους μισθωτούς, τους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους να μην ξεπερνούν τα 60 χρόνια για τους άνδρες και τα 55 για τις γυναίκες, τα 55 και τα 50 αντίστοιχα για τους εργαζόμενους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
 • Μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτών, με αφορολόγητο πετρέλαιο και κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και να διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στους παραγωγούς και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
 • Επιστροφή των επαγγελματιών στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.
 • Προσλήψεις στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου και τις Δομές Υγείας, μόνιμων, πλήρους απασχόλησης υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων, για να καλυφθούν οι τεράστιες ελλείψεις. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων, επικουρικών, αναπληρωτών. Να λειτουργήσουν όλες οι δομές  υγείας όπως τα Αγροτικά Ιατρεία που υπολειτουργούν .
 • Έκτακτη επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές ώστε να ανταπεξέλθουν στο αυξανόμενο κόστος ενέργειας, εφοδίων, αναλώσιμων.
 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αναβαθμισμένη εκπαίδευση για όλους. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης και όλων των ταξικών εμποδίων και φίλτρων που μπαίνουν στους μαθητές.

Οι αγώνες που δίνουν και οι νίκες που έχουν πετύχει, εκατοντάδες σωματεία και σύλλογοι σε όλη την Ευρώπη αλλά και οι μαζικοί, με αλληλεγγύη αγώνες στην Ελλάδα μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον.

Σε αυτή την κατεύθυνση, καλούμε τον καθένα ξεχωριστά σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα με πρώτο σταθμό την παράσταση διαμαρτυρίας, στο κατάστημα της ΔΕΗ στην Ορεστιάδα την Τρίτη 1 Νοεμβρίου στις 10:00π.μ.

Αγροτικός Σύλλογος Βύσσας

Αγροτικός Σύλλογος Τριγώνου

Β΄ ΕΛΜΕ  Έβρου

Σωματείο Τουριστικών επαγγελμάτων Ν. Έβρου

Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Έβρου


Συντάκτης Νewsroom 31 Οκτωβρίου, 2022 11:20

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV