Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Συντάκτης Νewsroom 8 Δεκεμβρίου, 2022 10:59

Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης για τον θάνατο του 11χρονου στις Σέρρες

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης εξέδωσε ανακοίνωση για τον θάνατο του 11χρονου μαθητή σε σχολείο των Σερρών

Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για ευθύνες της Κυβέρνησης για ασφαλή σχολεία και την υποχρηματοδότηση στην εκπαίδευση ενώ η Ομοσπονδία καλεί τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων στην περιοχή να ενώσουν τις φωνές τους για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη & ασφαλή συντήρηση των σχολείων με ευθύνη του Κράτους, των Δήμων και της Περιφέρειας. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:


Το ΔΣ της Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είμαστε συγκλονισμένοι με την τραγωδία που εκτυλίχθηκε χθες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, με το θάνατο του μικρού μαθητή και των τραυματισμό άλλων δύο.

Δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους συμμαθητές και τους εκπαιδευτικούς του αδικοχαμένου μαθητή… Είμαστε γονείς και σχίζεται το μέσα μας από ανείπωτη θλίψη… 

Μπορούμε να εκφράσουμε μόνο οργή.

Οργή για την εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης της Παιδείας και της εργολαβοποίησης των υπηρεσιών των δήμων, που τελούνται διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις.

Μόνο όταν οι ανάγκες των παιδιών μας, οι δαπάνες για την Παιδεία σταματήσουν να μπαίνουν στο ζύγι του «κόστους-οφέλους», θα μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν σε ασφαλή σχολικά κτίρια, που δεν θα πέφτουν ταβάνια στα κεφάλια τους, που δεν θα πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, που δεν θα βραχυκυκλώνει το ρεύμα, που δεν θα γκρεμίζονται από σεισμούς, που δεν θα παγώνουν το χειμώνα…

Ως Ομοσπονδία Γονέων καλούμε τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων στην περιοχή μας να ενώσουμε τις φωνές μας για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για την πλήρη & ασφαλή συντήρηση των σχολείων με ευθύνη του Κράτους, των Δήμων και της Περιφέρειας. 

Οι ευθύνες θα αποδοθούν. Όμως δεν μπορούν να δώσουν άλλοθι στην αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης για σύγχρονα και ασφαλή σχολεία.


Συντάκτης Νewsroom 8 Δεκεμβρίου, 2022 10:59

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV