Δ. Παπαδόπουλος: Όλοι οι άνθρωποι της παράταξής μας μπήκαν σε ομάδες – Αναμένουμε τις πρώτες ιδέες τους

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Νοεμβρίου, 2023 22:04

Δ. Παπαδόπουλος: Όλοι οι άνθρωποι της παράταξής μας μπήκαν σε ομάδες – Αναμένουμε τις πρώτες ιδέες τους

Στη σύσταση και ενεργοποίηση δέκα ομάδων εργασίας προχώρησε ο νέος δήμαρχος Ορεστιάδας Διαμαντής Παπαδόπουλος, αξιοποιώντας με αυτό τον τρόπο τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που δεν εκλέχθηκαν, σε συνεργασία με ορισμένους από τους εκλεγέντες. “Όλοι οι άνθρωποι της παράταξής μας μπήκαν σε ομάδες, σύμφωνα με τα ενδιαφέροντά τους και εργάζονται για την Ορεστιάδα που έρχεται. Υπερήφανος για τους ανθρώπους μας“, ήταν το μήνυμα του νέου δημάρχου μετά την ολοκλήρωση της πρώτη συνεδρίασης, την Πέμπτη 23.11.2023. Σε αυτήν, συμμετείχαν οι τρεις πρώτες ομάδες:

  • -η ομάδα για την στήριξη των χωριών
  • -η ομάδα πρωτογενούς τομέα
  • -η ομάδα ενέργειας

—-


Ακολούθησε η δεύτερη συνεδρίαση τη Δευτέρα 27.11.2023 με άλλες τρεις ομάδες εργασίας:

  • -η ομάδα αθλητισμού – πολιτισμού
  • -η ομάδα τουρισμού
  • -η ομάδα κοινωνικής πολιτικής

Τηρούμε την δέσμευσή μας, ότι στην διαμόρφωση της πολιτικής μας – που θα κάνει την Ορεστιάδα και τα χωριά νέα ξανά – θα συμμετέχουν όλοι“, ανέφερε σχετικά ο κ. Παπαδόπουλος.

—-

Τέλος, την Τετάρτη 29.11.2023 ολοκληρώθηκαν οι συνεδριάσεις με τις τελευταίες τέσσερις ομάδες εργασίας, για τις οποίες ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε πως “Αναμένουμε τώρα να κατατεθούν οι πρώτες ιδέες τους. Έτσι εννοούμε εμείς τον Δήμο: να είναι συμπεριληπτικός και να ακούγεται η φωνή όλων. Έτσι θα κάνουμε την Ορεστιάδα και τα χωριά νέα ξανά. Με την συμμετοχή όλων“.

Οι ομάδες που συμπληρώνουν τη δεκάδα:

  • -η ομάδα περιβάλλοντος
  • -η ομάδα αστικής ανάπλασης
  • -η ομάδα επιχειρηματικότητας
  • -η ομάδα για τον ψηφιακό Δήμο

Παρότι δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμα τα ονόματα όλων των μελών αναλυτικά για κάθε ομάδα, σύνδεσμος όλων, όπως διαπιστώνεται από τις φωτογραφίες αλλά και από τις πληροφορίες που δημοσιοποιεί για το αντικείμενο εργασιών, φαίνεται πως είναι ο πρώην υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Χαρνίδης. Εξηγεί για κάποιες απ’ αυτές:

Η ομάδα περιβάλλοντος

Η διατήρηση και προστασία του περιβάλλοντος είναι σημαντική για τη βιωσιμότητα και την ευημερία της περιοχής, των υδάτινων πόρων και της βιοποικιλότητας όπου είναι ουσιώδης για τη μακροπρόθεσμη αειφορία της περιοχής αλλά και της βιώσιμης γεωργίας.

Η ομάδα αστικής ανάπλασης

Η αστική ανάπλαση απαιτεί στρατηγικό σχεδιασμό της νέας δημοτικής αρχής ώστε να ενθαρρύνει τους πολίτες να αλληλεπιδρούν, με περιβαλλοντικά φιλικά χαρακτηριστικά. Αναβάθμιση των οδών, πεζοδρομίων, πάρκων και δημιουργία ποδηλατόδρομων για την ασφαλή και άνετη μετακίνηση των πολιτών αλλά και την εμφάνιση της πόλης.

Η ομάδα επιχειρηματικότητας

Η ομάδα επιχειρηματικότητας όπου θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την υποστήριξη των Τοπικών επιχειρήσεων, την υποστήριξη νέων επιχειρηματικών ιδεών, την Καινοτομία και Τεχνολογία, την δημιουργία δικτύων συνεργασίας μεταξύ των τοπικών επιχειρήσεων για την ανταλλαγή ιδεών και την αμοιβαία υποστήριξη.

Η ομάδα για τον ψηφιακό Δήμο

Η ομάδα για τον ψηφιακό Δήμο, όπου συμπεριλαμβάνει προτάσεις και ιδέες για την αναβάθμιση της ιστοσελίδας του Δήμου σε δυναμική πύλη ενημέρωσης, την εξυγίανση και αναβάθμιση των ραδιοτηλεοπτικών μέσων του Δήμου σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα, νέες ψηφιακές υποδομές και υπηρεσίες για τους πολίτες, παροχή διαφανών πληροφοριών για τις δημόσιες δραστηριότητες και αποφάσεις της δημοτικής αρχής, προκειμένου να βελτιωθεί η παροχή υπηρεσιών, η συμμετοχή των πολιτών και η γενική λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Τις ερχόμενες εβδομάδες θα συγκροτηθούν προτάσεις από όλες τις ομάδες ώστε να έρθουμε σε επαφή παράλληλα και με άλλους φορείς αλλά και συλλόγους“, αναφέρει ο κ. Χαρνίδης.


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 30 Νοεμβρίου, 2023 22:04

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV