Η Ομάδα Αιγαίου καταφτάνει με πολλαπλές εθελοντικές δράσεις στη Σαμοθράκη

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2023 15:22

Η Ομάδα Αιγαίου καταφτάνει με πολλαπλές εθελοντικές δράσεις στη Σαμοθράκη

Καταφτάνει σήμερα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου στην Σαμοθράκη η Ομάδα Αιγαίου με σκοπό να πραγματοποιήσει μια σειρά ποικίλων δράσεων σε πολλούς τομείς και να προσφέρει πολλαπλά στο νησί του Έβρου και στους κατοίκους του

Για την δράση της εθελοντικής Ομάδας Αιγαίου, η οποία αριθμεί 29 χρόνια προσφοράς και αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό ανθρώπων (και δωρητών) διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι προσφέρουν εθελοντικά υπηρεσίες στα μικρά και ακριτικά νησιά και για την τωρινή Χειμερινή Αποστολή της μίλησε σήμερα στο ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ και στην εκπομπή “Εντός τόπου και χρόνου” η πρόεδρος της Ομάδας Ντενίζ Τσιμή.

Μεταξύ των δράσεων που θα πραγματοποιήσει η Ομάδα Αιγαίου σε συνεργασία και με άλλους αρμόδιους φορείς αυτές τις ημέρες στην Σαμοθράκη περιλαμβάνονται ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους, σεμινάρια πρώτων βοηθειών, εκπαίδευση παιδιών σε σχολεία αλλά και της δημοτικής αρχής για τα αδέσποτα, σεμινάριο επαγγελματικού προσανατολισμού για μαθητών λυκείου, δωρεές εξοπλισμού σε σχολεία και ιατρικού υλικού σε δομές υγείας αλλά και μία διοργάνωση μουσικής βραδιάς με την Ευανθία Ρεμπούτσικα.


Αναλυτικά η ανακοίνωση των δράσεων:

Η Ομάδα Αιγαίου, αναγνωρισμένη στα 29 χρόνια δράσης της,  για την αδιάκοπη αφοσίωσή της στην κοινωνική προσφορά στα μικρά και ακριτικά νησιά του Αιγαίου, ανακοινώνει με  ενθουσιασμό μια σειρά εθελοντικών δράσεων στο όμορφο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης κατά τη Χειμερινή της Αποστολή, από 1 έως 5 Νοεμβρίου 2023.

Φωλιασμένο στα νερά του Βορείου Αιγαίου, η Σαμοθράκη διαθέτει πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά και εκπληκτικά φυσικά τοπία. Σαν ακριτικό νησί, αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν συντονισμένες δράσεις με σκοπό την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών των κατοίκων της.

Οι δράσεις μας κατά τη διάρκεια της Αποστολής μας είναι:

1. Ιατρικές Εξετάσεις: Ειδικευμένοι γιατροί από δέκα διαφορετικές ειδικότητες, όπως Αγγειοχειρουργός, Ακτινολόγος, Γυναικολόγος, Δερματολόγος, Ογκολόγος-Ιατρείο Μαστού, Ορθοπεδικός, Πνευμονολόγος, Χειρουργός Γενικός, Χειρουργός Πλαστικός και ΩΡΛ, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εντελώς δωρεάν. Στην Αποστολή συμμετέχουν οι ιατρικές επιστημονικές εταιρείες: Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, Ελληνική Δερματολογική Αφροδισιολογική Εταιρεία.

2. Σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών: Εκπαιδευτικά σεμινάρια Πρώτων Βοηθειών θα πραγματοποιηθούν από τις εθελόντριες εκπαιδεύτριες του Ελληνικού  Ερυθρού Σταυρού για τα παιδιά όλων των σχολικών βαθμίδων.

3. Εκπαίδευση παιδιών για τα Αδέσποτα Ζώα: Προγράμματα διαδραστικής εκπαίδευσης με θέμα  την συνύπαρξή μας με τα ζώα, αδέσποτα και δεσποζόμενα, με τη συμμετοχή πιστοποιημένων σκύλων διαμεσολάβησης και την εκπαιδευτικό-ζωοθεραπεύτρια και συγγραφέα Κατερίνα Παπαποστόλου. Αφορούν τους μαθητές όλων των σχολικών βαθμίδων. Η εκπαίδευση θα γίνει σε συνεργασία με την Αμκε Ζω.ε.ς.

4. Εκπαίδευση Δημοτικής Αρχής και Δημοτικών Υπαλλήλων για τα Αδέσποτα Ζώα: Προγράμματα για την κατάρτιση των δημοτικών υπαλλήλων σχετικά με τη Διαχείριση των Αδέσποτων Ζώων, σύμφωνα με τις υποχρεώσεις για τους Δήμους, όπως αυτές απορρέουν από το νέο νομοθετικό πλαίσιο. Η εκπαίδευση θα γίνει μέσω της Zero Stray Academy.

5. Σεμινάριο “Χαράσσοντας τον Δρόμο σας προς την Επιτυχία”: Ένα ειδικό σεμινάριο από εξειδικευμένους επαγγελματίες (εθελοντές της Ομάδας Αιγαίου) για τους μαθητές Λυκείου με σκοπό να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν το επαγγελματικό τους μέλλον.

6. Μουσική Βραδιά με την Ευανθία Ρεμπούτσικα:  Η συνθέτης Ευανθία Ρεμπούτσικα θα δώσει μια μοναδική μουσική παράσταση, συμβάλλοντας με τον δικό της τρόπο στην ενίσχυση των πολιτιστικών δρώμενων.

7. Παραδόσεις Υλικοτεχνικού Εξοπλισμού στα Σχολεία: Ενίσχυση των σχολικών μονάδων του νησιού με τον αναγκαίο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

Αυτή η πρωτοβουλία των εθελοντών της Ομάδας Αιγαίου, υπογραμμίζει τη διαρκή δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε απτά θετικά αποτελέσματα για τους κατοίκους της Σαμοθράκης και ταυτόχρονα να προωθήσουμε την αλληλεγγύη, τη συνεργασία και τον εθελοντισμό.


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη 2 Νοεμβρίου, 2023 15:22

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV