Γ. Ματζαρίδης: “Χαίρομαι που τελείωσα το Πρωτάθλημα υγιής και σε καλή κατάσταση”

Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Φεβρουαρίου, 2024 14:03

Γ. Ματζαρίδης: “Χαίρομαι που τελείωσα το Πρωτάθλημα υγιής και σε καλή κατάσταση”

Για μία ακόμη φορά βρέθηκε στην κορυφή της Ελλάδας στον Στίβο ο Ορεστιαδίτης πρωταθλητής του Αθλητικού Συλλόγου ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ Γιώργος Ματζαρίδης. Απέσπασε το Αργυρό Μετάλλιο στη χθεσινή κούρσα των 800μ. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο 17-18 Φεβρουαρίου 2024 στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με επίδοση 1:51:90, ένα βήμα (κυριολεκτικά) πίσω από τον πρωταθλητή Χάρη Ξενιδάκη με 1:51:15, σε μια κούρσα “τακτικής”, όπως τη χαρακτήρισε, και όχι υψηλών επιδόσεων.

Οι πρώτες δηλώσεις του στο Εβροσκόπιο:


Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που τελείωσε έτσι το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που τελείωσα υγιής και είμαι σε καλή κατάσταση, παρότι δεν ήρθε η μεγάλη επίδοση”, ανέφερε αρχικά, ενώ “παρόλο που η κούρσα ήταν αργή, κούρσα τακτικής, φάνηκε ότι είμαι σε καλή κατάσταση“, είπε.

Ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κόλλησα στα 1500 και εγκατέλειψα, δεν ξέρω, κόλλησε το μυαλό μου, δεν μου έχει ξανασυμβεί, δεν ήταν σωματικό πρόβλημα“, εξήγησε σχετικά με την πρώτη μέρα των αγώνων και όσα συνέβησαν στα 1500μ. Όμως στα 800μ. “κυνηγάμε πάντα κάτι καλύτερο“, είπε, καθώς ήταν αναμενόμενοι αυτοί οι χρόνοι: “έχω σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο, στο Πανελλήνιο είμαι πάντα στο βάθρο και μεταξύ 1ης ή 2ης θέσης“, δήλωσε. Συγκριτικά με το συναθλητή του Χάρη Ξενιδάκη σημείωσε: “Ο Χάρης είναι πολύ πιο γρήγορος από μένα, σε μικρές αποστάσεις είναι αρκετά πιο γρήγορος, οπότε στα τελευταία μέτρα ήμουν σίγουρος ότι θα βγει μπροστά“.

Ο Βασίλης Τερζίδης

Ο Γιώργος Ματζαρίδης αναφέρθηκε και στη συνολική δουλειά που γίνεται μεθοδικά στον Αθλητικό Σύλλογο Ορεστιάδας ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ παρά τις αντίξοες συνθήκες, ένας Σύλλογος που αναδεικνύει διαρκώς νέα ταλέντα, όπως και ο ανερχόμενος Βασίλης Τερζίδης που επίσης διακρίθηκε σε παράλληλη κούρσα των 60μ., πετυχαίνοντας την καλύτερη επίδοση μεταξύ των συνομηλίκων του στην κατηγορία Κ16 και την πρώτη πανελλήνια θέση.

Επόμενοι στόχοι του Γιώργου Ματζαρίδη το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα τον Απρίλιο, αλλά και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανοιχτού Στίβου το καλοκαίρι, όπου “ελπίζω σε μια πολύ καλύτερη επίδοση, να ξεκολλήσω από το 1:49“, ευχήθηκε, επιστρέφοντας προς το παρόν στις σπουδές του στο ΔΠΘ, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στην Κομοτηνή.

Η κούρσα του:


Συντάκτης Νίκος Πατούνας 19 Φεβρουαρίου, 2024 14:03

Δημοφιλή άρθρα

Ράδιο Έβρος TV