Οι μαθητές του Διδυμοτείχου μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Συντάκτης Νewsroom 15 Οκτωβρίου, 2019 11:13

Οι μαθητές του Διδυμοτείχου μαθαίνουν να σώζουν ζωές

Ένα μάθημα ζωής πρόκειται να λάβει η μαθητική κοινότητα του Διδυμοτείχου αύριο Τετάρτη στις 10:00 το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Συγκεκριμένα η συνδιοργάνωση του Τοπικού Συμβουλίου Διδυμοτείχου του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης προτίθεται να ευαισθητοποιήσει και να εκπαιδεύσει τους μαθητές στις δεξιότητες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης με κεντρικό σύνθημα “Ενημερώσου – Εκπαιδεύσου για να σώσεις την ζωή ενός συνανθρώπου σου… Του δικού σου ανθρώπου…”.Ακολουθεί το αναλυτικό δελτίο τύπου της διοργάνωσης:

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση ανοικτής μαζικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της μαθητικής κοινότητας Διδυμοτείχου  σε δεξιότητες Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης που συνδιοργανώνει το Τοπικό Συμβούλιο Διδυμοτείχου, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης  στο Κλειστό Γυμναστήριο Διδ/χου Σπάρτακος, την Τετάρτη  16 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 10:00 π.μ. έως 12:30 μ.μ.

Η εκδήλωση, η οποία από το 2012 έχει ορισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, κατόπιν εισήγησης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αναζωογόνησης (E.R.C.) και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της  “Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς”, έχει αποκτήσει από το 2018 παγκόσμια διάσταση.

Ειδικότερα,  διαδίδοντας το μήνυμα «Όλοι οι πολίτες του κόσμου μπορούν  να σώσουν μια ζωή»,η Διεθνής Επιτροπή Διασύνδεσης για την Αναζωογόνηση (International Liaison Committee on Resuscitation-ILCOR), προώθησε την πρώτη παγκόσμια πρωτοβουλία – Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την αύξηση της συχνότητας εφαρμογής ΚΑΡΠΑ στα θύματα Καρδιακής Ανακοπής.

Συγκεκριμένα, πιστοποιημένοι, εθελοντές εκπαιδευτές θα ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους πολίτες στην παροχή Βασικής και Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής, με τη βοήθεια προπλασμάτων φυσικών διαστάσεων. Ταυτόχρονα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, μαθητές Λυκείων,  Γυμνασίων και Δημοτικών του Διδυμοτείχου , θα εναλλάσσονται κατά ομάδες στο χώρο του γυμναστηρίου, σε μια προσπάθεια μαζικής ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των νέων στην αντιμετώπιση της καρδιακής ανακοπής.

Ενημερώσου – Εκπαιδεύσου για να σώσεις την ζωή ενός συνανθρώπου σου…

Του δικού σου ανθρώπου…

Η Καρδιακή Ανακοπή αποτελεί ένα μείζον πρόβλημα δημόσιας υγείας, παγκοσμίως. Μπορεί να προσβάλει φαινομενικά υγιή άτομα, κάθε ηλικίας, σε οποιαδήποτε στιγμή, συχνά χωρίς προειδοποίηση. Τέσσερις στις πέντε Καρδιακές Ανακοπές συμβαίνουν στο σπίτι και περισσότερα από 90% των θυμάτων πεθαίνουν πριν να φτάσουν στο Νοσοκομείο.

Εκτιμάται ότι μόνο στην Ευρώπη και στην Αμερική 700.000 άνθρωποι πεθαίνουν μετά από Καρδιακή Ανακοπή κάθε χρόνο. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αυξήσουμε, δύο έως τέσσερις φορές, την επιβίωση και την καλή νευρολογική έκβαση, είναι η άμεση εφαρμογή ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους πολίτες. Αν αυξηθεί η συχνότητα εφαρμογής ΚΑΡΠΑ από παρευρισκόμενους, μπορεί 200.000 ζωές να σωθούν στην Ευρώπη και στην Αμερική κάθε χρόνο και πολύ περισσότερες σε όλο τον κόσμο.

Κάνοντας ΚΑΡΠΑ δεν κάνεις τίποτα κακό. Το μόνο κακό είναι να μην κάνεις τίποτα.

Όλοι μπορούν να μάθουν ΚΑΡΠΑ, όλοι μπορούν να σώσουν μια ζωή!

Προσεύλεση μαθητών :  10.00 Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

11.30 Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Υπέυθυνος  Επικοινωνίας:  Φουντουκίδου Αλεξία 6906697968


Συντάκτης Νewsroom 15 Οκτωβρίου, 2019 11:13

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV