Οι Γερμανοί Ξανάρχονται… στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα

Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 17 Οκτωβρίου, 2019 11:10

Οι Γερμανοί Ξανάρχονται… στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα

Στο θεατρόφιλο κοινό της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας θα παρουσιάσει την παράστασή του το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας “Διόνυσος” με την κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου – Χρήστου Γιαννακόπουλου “Οι Γερμανοί Ξανάρχονται”.

  • Στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. η παράσταση ανεβαίνει στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Νεάπολης, Ελ. Βενιζέλου 125, στο δημοτικό κατάστημα της Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη
  • Στην Αθήνα, τη Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο “Αργώ” – Αιμιλία Υψηλάντη, στο Μεταξουργείο (Ελευσινίων 15).

Έτσι κλείνει ένας μεγάλος κύκλος παραστάσεων του έργου, που ξεκίνησε από την περασμένη σεζόν στο θέατρο ΔΙΟΝΥΣΟΣ, συνεχίστηκε στην τελετή έναρξης του 20ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας και ολοκληρώνεται στις 19 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και στις 21 & 22 Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Συντελεστές παράστασης:
Σκηνοθεσία – Μουσική Επιμέλεια: Άκης Τσονίδης
Σκηνικά – Κοστούμια: Νίκος Πατούνας
Φωτισμοί – Ήχοι: Γιάννης Μητούδης
Τεχνική Υποστήριξη: Ιορδάνης Βροχίδης

Παίζουν (αλφαβητικά):
Βάσια Ζάχρα, Κατερίνα Ζησάκη, Φανή Καρασμανάκη, Ιωάννης Κάρμης, Άρης Καρυπίδης, Γιούλη Κιτσικούδη, Γιώργος Μέτογλου, Δημήτρης Μωρίδης, Νίκος Πατούνας, Μαρία Πετρίδου, Απόστολος Τσακιρίδης, Στανισλάβ Τσβέτκωφ και ο Άκης Τσονίδης.

Τιμή Εισιτηρίου: 10 ευρώ και 7 ευρώ.
Περισσότερες πληροφορίες, στο τηλέφωνο του “Διονύσου”: 2552028280

Λίγα λόγια για τον “Διόνυσο”…
Ο “Διόνυσος” είναι ένας μη κερδοσκοπικός πολιτιστικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στην ακριτική Νέα Ορεστιάδα Έβρου, με κύριο αντικείμενο ενασχόλησης το Ερασιτεχνικό Θέατρο. Βασικό πυρήνα του “Διόνυσου” αποτελεί το Θεατρικό Εργαστήρι του, το οποίο φέτος συμπληρώνει τα 30 χρόνια λειτουργίας του.

Στηρίζεται στην εθελοντική δράση των μελών του, ασχολείται συστηματικά με τη διαρκή εξέλιξη του πολιτισμού και του θεάτρου στην περιφέρεια, τη μελέτη και την έρευνα γύρω απ’ το ερασιτεχνικό θέατρο, σε πανελλήνιο και διασυνοριακό επίπεδο.

Η λειτουργία τμημάτων θεατρικής παιδείας, οι σκηνές ενηλίκων, πολλές δεκάδες παραστάσεις κάθε χρόνο σε όλη την Αν. Μακεδονία και Θράκη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η θεσμοθέτηση του επαγγελματικού “Βραβείου Θεατρικής Μετάφρασης Μάριος Πλωρίτης”, το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας με το “Γκατζολάκι” του που γιόρτασε φέτος τα 20 χρόνια του, οι Βιβλιοδιαδρομές στον Έβρο, η μηνιαία πολιτιστική έκδοση “Διόνυσος”, η ανέγερση και λειτουργία του θεάτρου “Διόνυσος” στη Νέα Ορεστιάδα και η επαναλειτουργία κινηματογράφου στην πόλη, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες του Διονύσου.

Για τις θεατρικές του παραστάσεις το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας “Διόνυσος” έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα με 49 βραβεία σε πανελλήνια και διεθνή φεστιβάλ και διοργανώσεις.

Οι Γερμανοί Ξανάρχονται στην Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα, Διόνυσος


Συντάκτης Ιουλία Νιχωρίτη 17 Οκτωβρίου, 2019 11:10

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Δημοφιλή άρθρα

Μουρμούρια

Ράδιο Έβρος TV