Οι ελλείψεις στα σχολεία παραμένουν ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι

Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Οκτώβριος 11, 2017 15:11

Οι ελλείψεις στα σχολεία παραμένουν ένα μήνα μετά το πρώτο κουδούνι

Ένας μήνας ακριβώς έχει περάσει από το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς και παρά τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης αρκετά σχολεία σε πανελλαδικό επίπεδο αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της έλλειψης καθηγητών με αποτέλεσμα το σχολικό ημερήσιο πρόγραμμα να έχει αρκετές κενές ώρες μαθήματος.

Τι συμβαίνει όμως στα σχολεία του νομού Έβρου;

Όσον αφορά τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του νομού Έβρου, στα σχολεία της Αλεξανδρούπολης δεν εντοπίζονται κενά ενώ ελάχιστες κενές θέσεις υπάρχουν σε Σουφλί και Φέρες. Το μεγάλο πρόβλημα κενών θέσεων καθηγητών όμως εντοπίζεται στα σχολεία του Διδυμοτείχου, όπου η έλλειψη καθηγητών έχει ως αποτέλεσμα αρκετές ημέρες της εβδομάδας σε ορισμένα σχολεία να πραγματοποιούνται από 3 έως 6 ώρες διδασκαλίας αντί του προβλεπόμενου εφτάωρου.

Σύμφωνα με την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Έβρου, με την οποία επικοινώνησε το ΡΑΔΙΟ ΕΒΡΟΣ για το θέμα, το πρόβλημα αναμένεται να αντιμετωπιστεί με 35 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, από τους συνολικά 1544 αναπληρωτές σε πανελλαδικό επίπεδο τις προσλήψεις των οποίων ανακοίνωσε την Δευτέρα το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτός ο αριθμός αναμένεται να καλύψει το 90% των κενών θέσεων που υπάρχουν σε γυμνάσια και λύκεια του Έβρου. Μέχρι τώρα κανένας από τους 35 αναπληρωτές δεν έχει δηλώσει άρνηση ανάληψης θέσης ενώ οι τοποθετήσεις τους θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και την Παρασκευή θα αναλάβουν κανονικά τα διδακτικά τους καθήκοντα.
Όσον αφορά το υπόλοιπο 10% των κενών θέσεων που παραμένει αναμένεται να καλυφθεί με τις αμέσως επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών.

Για τα δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία του νομού, σύμφωνα με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Έβρου, μερικές κενές θέσεις εντοπίζονται σε σχολεία κυρίως στις περιοχές της Ορεστιάδας και της Σαμοθράκης με ορισμένα εξ αυτών να αφορούν ολοήμερα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία. Οι θέσεις αναμένεται να καλυφθούν από την Παρασκευή με 6 αναπληρωτές καθώς και δύο αποσπάσεις σε δημοτικά σχολεία ενώ αναμένονται και 4 νηπιαγωγοί. Οι νέες αυτές προσλήψεις πρόκειται να αφήσουν ελάχιστα κενά ενώ οι όποιες ελλείψεις διδακτικού προσωπικού δεν διαταράσσουν την γενική λειτουργία των ολοήμερων σχολείων του νομού.

 

 


Συντάκτης Σταυρούλα Αγελαδαράκη Οκτώβριος 11, 2017 15:11
RadioEvrosAPPS

Συνεντεύξεις

NALMPANTIS200

Ράδιο Έβρος TV

SiankouriBanner2

Πρωτοσέλιδα

Εγγραφείτε στο Newsletter